Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 09. 2017. 14:19 >> 13:50

KONFERENCIJA MLADIH LIBERALA

Ubrzan prijem regiona u EU ojačaće Evropu

Ubrzan prijem Zapadnog Balkana i Crne Gore u EU ojačao bi Evropu a regionu bio zamah za snažnije reforme i konsolidaciju demokratije, ocijenio je predsjednik Mladih liberala Crne Gore Amar Borančić na Konferenciji predsjednika mladih liberala Evrope koja je svečano otvorena u Podgorici.

Podgorica je prvi put domaćin skupa koji okuplja liberalne političke lidere iz svih država Evrope.

Konferenciju "Leading for liberalism" otvorila je Sisel Kvist predsjednica LYMEC mreže madih liberala Evrope, a učesnike je pozdravio lider Liberalne partije Andrija Popović.

U svom obraćanju, Popović je izrazio zadovoljstvo što, kako je kazao, mladi ljudi preuzimaju štafetu liberalizma u svojim državama i kazao da vjeruje da će i u našem regionu liberalna ideja, kao neupitno superiorna ideja, imati sve više uspjeha.

"On je naveo i da je Liberalna partija jedina partija centra u Crnoj Gori, dok su sve druge partije ili ljevičarske ili desničarske i nacionalne partije", navodi se u saopštenju.

Popović je dodao da crnogorski liberali iskreno vjeruju u ideju ujedinjenje, federalne i slobodnije Evrope koja će na ovaj način okupljati sve države, nacije i sve ljude dobro volje, zato kako je kazao sa posebnom simpatijom gledaju na skup koji se održava u Podgorici.

"Iako mala država, Crna Gora i njeni liberali uvijek će biti dio takvog procesa i snažna podrška daljoj bobri protiv populizma, nacionalizam i unižavanja dostojanstva slobodnih ljudi“, naveo je lider LP u pozdravnom govoru.

Na konferenciji koja je okupila 30 učesnika iz svih država Evrope a čiji domaćini su Mladi Liberali Crne Gore, diskutovalo se o daljoj evropskoj perspektivi regiona i osnaživanju saradnje država EU i Zapadnog Balkana.

Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore Amar Borančić ocijenio je da bi ubrzan prijem Zapadnog Balkana i Crne Gore u EU ojačao Evropu a regionu bio zamah za snažnije reforme i konsolidaciju demokratije.

"Na taj način, EU bi potvrdila da je savez država koje su posvećene jedna drugoj i stoje zajedno pred svijetom", kazao je on.

Održavanje konferencije po prvi put u Crnoj Gori, još jednom je snažno potvrdilo važnost crnogorskih liberala za evropski put Crne Gore i značaj i ugled koji liberali iz Crne Gore uživaju u državama EU.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније