Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

11. 09. 2017. 15:42 >> 17:23
34

KNEŽEVIĆ O PASOŠIMA

"Da smo htjeli, ne bismo bili u CG"

Vijeće sudije Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahtjev lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića da im vrate pasoše zbog službenog putovanja u Rusiju.

U rješenju je sudija Mugoša obrazložila da i dalje stoje razlozi zbog kojih je sud odredio i produžio mjeru nadzora.

Knežević je kazao da je to drastično kršenje prava i jasna politička poruka, koja ima za cilj da se on i Mandić udalje od političkih aktivnosti.

"Ukoliko su mislili da će zaustaviti naše političke aktivnosti tako što nam neće vratiti pasoše, ili obrazloženjima kojim vrijeđaju inteligenciju građana a tiču se naših putovanja i dosadašnjih aktivnosti, grdno su se prevarali", kazao je Knežević novinarima ispred suda, prenosi TVCG.

On je kazao da Mandić i on nemaju namjeru da pobjegnu od suđenja.

"Želim da saopštim da smo kolega Mandić i ja, nakon podizanja optužnice i njenog potvrđivanja nekoliko puta napuštali Crnu Goru. Da nam je bio cilj da napustimo Crnu Goru danas sigurno ne bi bili ovdje. Živo smo zainteresovani za ovaj proces, da se razmontira ova politička konstrukcija", kazao je predsjednik DNP-a.

Podsjećamo, Mandić i Knežević su obuhvaćeni optužnicom u slučaju državnog udara. Oni su tražili od Višeg suda da im vrate pasoše kako bi mogli da otputuju u Rusiju, na poziv zamjenika generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније