Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

12. 09. 2017. 08:13   >>  07:44 7

ŠKRELJA O DRŽAVLJANSTVU

Ko prećuti, njegova odgovornost

Ako je neko od poslanika, prilikom verifikacije mandata, prećutao da ima i drugo državljanstvo osim crnogorskog, što je mimo Ustava i zakona, to je par ekselans njegova lična odgovornost. Skupština nema nadležnost da preduzima bilo kakvu mjeru prema njemu, rekao je predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja.

Pojedini mediji ranije su objavili da je poslanik Demokrata Mijomir Pejović državljanin Srbije od 21. avgusta 2009. godine, a otpust je, kako je navedeno, tražio 13. jula ove godine.

Po Ustavu i zakonima Crne Gore, poslanik može biti samo onaj ko ima crnogorsko državljanstvo.

Škrelja kaže da je provjera takvih informacija i preduzimanje mjera u tim slučajevima nadležnost drugih državnih institucija, a ne Administrativnog odbora.

"Administativni odbor nema ništa sa tim, jer ta pitanja nijesu u njegovoj nadležnosti. To bi trebalo da bude lična odgovornost i savjest onoga ko je konkurisao da bude poslanik, a dao je podatke koji nijesu vjerodostojni. To će se dokazati u sudskom postupku", kazao je Škrelja za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније