Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti; Objavio: I. P. ]

14. 09. 2017. 08:16 >> 07:47

CAREVIĆ POZIVA

Preispitati koaliciju u Budvi

Nosilac liste Demokratskog fronta (DF) u Budvi Marko Bato Carević tražio je preispitivanje koalicionog dogovora vladajuće većine u tom gradu, navodeći da nezavisni odbornik Stevan Džaković treba da se izjasni da li je i dalje član vladajuće većine.

On je kazao da treba što prije organizovati sastanak članica budvanske većine.

“Da za stolom ponovo sjednu svi potpisnici kolicionog sporazuma, da se pogledamo u oči i kažemo sve šta imamo. Bez toga nema dalje. Džaković treba da se izjasni da li je član koalicije i da li ova vlast ima puni legitimitet. Da ne bi ponovo iz neke fioke izvadio i otvorio ličnu priču sa (Draganom) Krapovićem, zbog koga bi ponovo parlament bio u blokadi, a građani trpjeli”, kazao je Carević Vijestima, navodeći da se mora prekinuti politička kriza u tom gradu.

“Mora se razjasniti kakav je status vlasti, jer ne želimo da budemo dio vlasti koja nema puni legitimitet. Ako ima, radićemo punim kapacitetom, a ako nema, vratićemo mandate, jer nemamo problem da idemo na izbore”, rekao je Carević.

Podsjećamo, Džaković je nakon razgovora sa predstavnicima Demokrata najavio da će prekinuti bojkot lokalnog parlamenta, ukoliko se u Skupštini Crne Gore traže izmjene izbornog zakona, kako bi se odbornici i poslanici mogli neposredno birati.

Demokrate su poručile da će tu inicijativu pokrenuti kada se ispune svi uslovi za povratak opozicije u parlament.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније