Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

15. 09. 2017. 08:17   >>  07:51 18

MIJEŠANJE MOSKVE

I Železnjak bi da piše deklaraciju

Visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak ponovo je najavio direktno miješanje Moskve u balkansku politiku i u unutrašnje stvari Crne Gore, piše Pobjeda.

Prilikom susreta s članovima rukovodstva Vučićeve Srpske napredne stranke, Železnjak je kazao da Rusija "vidi ozbiljan pritisak" iz SAD i NATO na "srpski svijet" i na Balkanu u cjelini i da je "zabrinut zbog dramatičnih događaja u Crnoj Gori i Makedoniji".

Železnjak je, kako prenose srpski mediji koji su se pozvali na saopštenje Jedinstvene Rusije, kazao i da se njegova partija zalaže za izradu deklaracije o očuvanju srpskog nacionalnog identiteta i da je njegova partija spremna da "najaktivnije učestvuje razradi tog dokumenta".

"Partija predlaže pripremu deklaracije, zajedno sa partjaima balkanskih zemalja, koja će biti usmjerena na očuvanje srpske nacionalne identičnosti, kulture, jezika i ćirilice", rekao je Železnjak, kako se navodi u saopštenju Jedinstvene Rusije.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније