Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

15. 09. 2017. 15:09 >> 14:40
8

PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

DNP: Osuđujemo progon poslanika DF-a

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) najoštrije je osudilo nastavak, kako su rekli, institucionalnog progona nad četvoro poslanika Demokraskog fronta (DF) koji je kako su kazali, najavljen kroz politički proces 11. oktobra.

U DNP-u tvrde da se poslanici DF-a progone samo zbog toga što su se suprotstavili "protivustavnom i protivzakonitom ponašanju poslanika Demokratske partije socijalista (DPS)".

"Režimska hajka koja se u ovom trenutku sprovodi nad DF-om ostaće nezabilježena u postratnoj Evropi i predstavlja klasičan obrazac posljednih političkih trzaja jednog diktatorskog vremena koje je zarobilo sopstveni narod a od države napravilo privatni feud", kaže se u saopštenju Predsjedništva DNP-a.

Oni su naveli da se protiv DF-a u ovom trenutku vodi pet krivičnih postupaka, šest njihovih članova je bilo ili se još nalazi u zatvoru, 73 prekršajna postupka protiv DF su u toku, 52 prekršajne kazne su već postale pravosnažne, izborni račun DF-a je u blokadi već pola godine.

"Liderima DF-a se sudi u montiranom procesu za 'državni' udar, najavljuju se nova podizanja optužnica protiv lidera i članova DF-a, i to sve do 2025. godine kad bi po nekim proročanstvima trebalo da uđemo u Evropsku uniju", kaže se u saopštenju.

Iz DNP-a su rekli da je član Predsjedništva DF-a, Milan Knežević, napadnut od profesionalnog MMA borca Nikolaja Dragovića koji je kao neuniformisano lice učestvovao u razbijanju mirnih demonstracija DF-a 17. oktobra 2015. godine.

Oni tvrde da snimak napada sa izjavama svjedoka Tužilaštvo drži u svojoj fioci gotovo dvije godine, dok je Dragović u međuvremenu napredovao do funkcije komunalnog policajca.

"Tako se još jednom poslala poruka da je otvorena sezona lova na lidere i funkcionere DF-a, u kojoj će svako ko fizički napadne ili likvidira nekog iz DF-a napredovati u službi i institucijama sistema", kaže se u saopštenju.

Iz DNP-a tvrde da su u napadu na Kneževića, osim Dragovića učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji Kneževića nakon zadobijenog udarca, prskaju biber sprejom, i tako asistiraju u planiranom napadu na njega.

Knežević, kako se navodi, nakon napada nije tražio bilo kakvu zaštitu od nadležnih institucija ili stranih ambasada, nije tražio solidarnost od kolega iz ostatka opozicije i tzv. nezavisnih medija, niti će to ubuduće raditi.

"Zato je iz domena svoje lične bezbjednosti preduzeo sve da sljedeći napad na njega bude koban ili za napadača ili za njega, pošto sigurno više neće dozvoliti da ijedan janičar režima pokuša da mu ugrozi fizički integritet", poručili su iz DNP-a.

Zbog toga je Kneževiću, kako navode, po treći put ukinut imunitet i protiv njega pokrenut krivični postupak kako bi se poslala poruka običnim građanima da im slučajno ne padne na pamet da se na bilo koji zakonit način suprostave represiji režima.

"Upravo zbog slobodnih građana Crne Gore i šaljemo poruku da nas u našoj časnoj borbi ništa ne može zaustaviti i da vrijeme promjena neumitno dolazi, jer niko nije uspio da uhapsi čitav jedan narod, uvijek će se jedan od nas naći na slobodi da nastavi našu svetu borbu", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније