Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

18. 09. 2017. 11:23 >> 19:46
48

NAKON SASTANKA U DELEGACIJI

Krivokapić i Bečić različito o dijalogu

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić očekuje od premijera Duška Markovića da što prije sa opozicijom počne pregovore o održavanju vanrednih izbora. Krivokapić je nakon sastanka sa Delegacijom EU u Podgorici, poručio da početak dijaloga očekuje u oktobru. Na drugoj strani za lidera Demokrata Aleksu Bečića dijalog nije rješenje, traži ispunjavanje ranijih uslova, a potom razgovor o vanrednim izborima. Bečić je poručio da ta partija neće prekidati bojkot Parlamenta.

Krivokapić je kazao da je nužno da se kroz dijalog dođe do rješenja. On je poručio da se pokazalo da bojkot sam po sebi nema nikakav cilj.

“Očekujem da premijer objavi da je spreman da počne dijalog o održavanju vanrednih izbora”, poručio je Krivokapić i dodao da u tom dijalogu očekuje i pomoć EU. "Ako nijesu spremni za nove izbore, neka budu spremni za ono što slijedi", poručio je Krivokapić i ponovio da se u postojećim uslovima SDP neće vraćati u Skupštinu.

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori ove sedmice organizuje sastanke lidera opozicije sa ambasadorima članica Unije. Nakon Krivokapića sa briselskim ambasadorima razgovarao je lider Demokrata Aleksa Bečić. Za Bečića dijalog nije rješenje, traže ispunjavanje ranijih uslova, a potom razgovor o vanrednim izborima.  Bečić je poručio da ta partija neće prekidati bojkot.

Na pitanje kakav je njegov stav povodom izjave predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića, da očekuje da bi novi pregovori opozicije i DPS-a, koje bi vodio premijer Duško Marković, mogli uskoro početi i da očekuje da ih Marković pokrene, Bečić je odgovorio da oni neće prekinuti bojkot parlamenta bez ispunjenja jasno proklamovanih uslova.

„Što se tiče Demokrata, ja ne vidim nikakav smisao, svrhu, jer nije ništa nepoznato u Crnoj Gori da bi trebali jedni drugima nešto bliže da objašnjavamo i stvaramo određene predstave za javnost“, naveo je Bečić nakon sastanka u Delegaciji Evropske unije (EU) u Crnoj Gori.

Kako je rekao, znaju se koji su problemi, a koja rješenja.

„Izvolite, gospodo, loptica je u vašem dvorištu, mi ne tražimo ništa za sebe. Hoćete da prihvatite ponavljanje parlamentarnih izbora, pa onda da određene radne grupe stvore pretpostavke da se dođe do sjednice na kojoj bi se glasalo o promjenama izbornih zakona i donijela odluka o vanrednim parlamentarnim izborima, taj proces može“, rekao je Bečić.

Ali, kako je saopštio, jedina sjednica na kojoj se Demokrate mogu pojaviti je ona gdje bi definisali ono što je neko prije toga obećao, a tiče se vanrednih parlamentarnih izbora i zakonskih uslova za mogo povoljniji izborni ambijent u dijelu slobodnog opredjeljenja birača.

„Ništa mimo toga, jer smo se zaista nagledali svega onoga što su neproduktivni procesi u prethodnom periodu“, poručio je Bečić.

Narednih dana sa ambasadorima članice EU razgovaraće lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i lider Demosa Miodrag Lekić. Na sastanak sa evropskim diplomatama pozvan je i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, dok će Demokratski front (DF) predstavljati članovi predsjedništva Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević i Janko Vučinić. Zakasan je susret i sa liderom novoformiranog pokreta Ujedinjena Crna Gora Goranom Danilovićem.

Пратите нас на

Коментари48

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније