Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

18. 09. 2017. 11:56 >> 11:26

URA SMATRA

Vlada ignoriše patnje Pljevljaka

Pljevlja sa jačim vjetrom, kao i mnogo puta ranije, zasipaju prašinom i pepelom iz rudarskih kopova i industrijskih deponija iako su u skladu sa zakonom industrijski zagađivači dužni da spriječe emitovanje štetnih materija iz svojih privrednih subjekata, saopštio je lokalnog Odbora Ure.

 

“Lokalna uprava je više puta pokazala da je nemoćna da bilo šta značajnije uradi da bi zaštitila zdravlje građana i omogućila da građani Pljevalja žive u koliko toliko zdravijoj životnoj sredini. Vlada Crne Gore i dalje ignoriše patnje građana Pljevalja, a nadležni sudski i tužilački organi ništa ne čine da sankcionišu kriminalne radnje koje ugrožavaju zdravlje ljudi iako su po zakonu na to obavezni. Istovremeno Vlada ne dozvoljava da sjedište ekološkog inspektora bude stacionirano u Pljevljima, crnoj ekološkoj tački Evrope”, istakli su iz pokreta URA u tom gradu.

Oni kažu da Vlada koju nije briga za građane sjevera države sprečava uvođenje plaćanja ekološke takse za velike industrijske zagađivače i istovremeno preko svojih nadležnih službi oteže sa realizacijom posla oko izgradnje mini toplane u Pljevljima.

“Pljevljaci će sad je to već jasno još jednu sezonu grijanja biti suočeni sa teškom ekološkom i zdravstvenom situacijom u gradu jer za proteklu godinu bez obzira na mnoga obećanja nadležnih ništa nije urađeno da se stanje popravi. I manji broj prijavljenih građana za realizaciju kratkoročnih mjera Vlade u ovoj godini u odnosu na prošlu jasno pokazuje koliko građani vjeruju u njihove mjere. Sasvim je jasno da ovakva nesposobna lokalna vlast u Pljevljima nema hrabrosti da se odlučnije odupre podgoričkim moćnicima koje očito nije ni malo briga za zdravlje građana Pljevalja”, naglasili su u pljevaljskom odboru URA.

Oni su zaključili da građanima Pljevalja ništa drugo ne preostaje nego da na sljedećim izborima izaberu političke subjekte kojima će borba za prosperitet vlastitog grada biti na prvom mjestu kao i republičku vlast koja će ispoštovati ravnomjerniji regionalni razvoj države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније