Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

19. 09. 2017. 15:53 >> 15:23

BRAJOVIĆ OCIJENIO

CG i Maroko primjer stabilnosti svojih regiona

Crna Gora i Maroko su države koje predstavljaju primjer stabilnosti i doprinose stabilnosti svojih regiona. Maroko je država sa posebnim statusom sa Evropskom unijom, a Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović tokom sastanka sa zvaničnicima te kraljevine.

Predstavnici Maroka su kazali da cijene činjenicu da je Crna Gora postigla značajne reforme u svim poljima na putu evropske integracije, kao i da je sve izazove sa kojima se suočavala uvijek prevazilazila mirnim putem i dijalogom.

"Tokom odvojenih susreta sa predsjednikom Predstavničkog doma Habibom El Makijem, premijerom Sadedinom El Otmanijem, državnom sekretarkom MVP Mouniom Bousetom i drugim zvaničnicima, zaključeno je da će ova prva zvanična posjeta nekog od visokih državnih predstavnika Crne Gore od obnove nezavisnosti, značajno doprinijeti jačanju bilateralnih veza kao pretpostavke za unaprjeđenje ekonomske saradnje", saopštili su iz Skupštine.

Kako su kazali, države sa zajedničkim mediteranskim nasljeđem i povezanošću imaju mnogo mogućnosti za saradnju u oblasti industrije, turizma, poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i pomorstva.

"Crna Gora i Maroko su države koje predstavljaju primjer stabilnosti i doprinose stabilnosti svojih regiona. Maroko je država sa posebnim statusom sa Evropskom unijom, a Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije. Zato je važno da pojačamo intenzitet naših odnosa, jer postoji mnogo prostora za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima. Razgovori su bili vrlo prijateljski i zadovoljan sam perspektivom naše buduće saradnje", istakao je Brajović.

Naglašena je važnost parlamentarne saradnje formiranjem grupa prijateljstava i institucionalizacijom odnosa potpisivanjem Memoranduma o saradnji dva parlamenta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније