Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

20. 09. 2017. 10:49 >> 10:18
4

PICULA OCIJENIO

Ne bi valjao nastavak bojkota

Nastavak opozicionog bojkota parlamenta ne bi bio dobar, pogotovo ako Crna Gora želi preći na zatvaranje najzhtjevnijih poglavlja u pregovorima sa EU, kazao je za Radio Crne Gore, poslanik Evropskog parlamenta, Tonino Picula.

 

Komentarišući razgovore opozicije i predstavnika Delegacije EU, Picula je kazao da volio da te konsultacije budu korisne, jer, kako je dodao, od toga može profitirati ne samo jedna stranka već evropska perspektiva u cjelini.

"U parlamentarnoj demokratiji treba stimulisati debate, evidentirati neslaganja ali i uzeti obzir sve argument političkih aktera. Ne bi bilo dobro ukoliko se bojkot nastavi pogotovo ako Crna Gora želi preći na zatvaranje najzahtjevnijih poglavlja u pregovorima", smatra Picula.

Govoreći o demarkaciji s Kosovom, Picula je kazao kako se nada da će Podgorica i Priština pronaći zajednički jezik u tom slučaju.

“Kosovo je više zainteresovano da se to riješi jer je to jedan od preduslova da konačno ta zemlja dobije punu liberalizaciju viznog režima. Mislim da će tu morati ponovo posredovati evropske institucije pomoći i Kosovu i Crnoj Gori da se taj problem otkloni”, poručio je evropski parlamentarac.

Podsjećamo, kosovski premijer Ramuš Haradinaj još jednom je juče ponovio da je trenutna verzija Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom neprihvatljiva.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније