Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

20. 09. 2017. 12:48 >> 12:18
16

SDP PORUČIO

Od Amfilohija ništa mudro i plemenito

Govor mitropolita SPC Amfilohija neprimjeren je pristojnom čovjeku, a kamoli vjerskom poglavaru, poručili su iz Predsjedništva SDP-a.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je na praznik proroka Mojsija Bogovidca i Svetog Petra Dabrobosanskog kazao da ima dosta Crnogoraca koji misle da su Crnogorci samo zato što su rođeni u Crnoj Gori te da se kako je kazao i volovi rađaju u Crnoj Gori a nijesu Crnogorci.

“Sve vrijeme javnog djelovanja mitropolit Amfilohije daje krajnje neprimjerene izjave, dok mu se u posljednje vrijeme stanje dodatno pogoršalo i jedini smisao pronalazi u vrijeđanju crnogorskih građana i države u kojoj se rodio i u kojoj živi.  Ništa mudro, plemenito, niti hrišćanski građani ne mogu čuti od čovjeka koji na žalost sjedi na tronu Svetog Petra Cetinjskog, sa koga pokušava da uvrijedi one koje je Sveti Petar okupljao, predvodio i mirio”, poručio je član Predsjedništva SDP -a Bojan Zeković. 

Dok su Amfilohijevi prethodnici religiju koristili da mire zavađene, on je, kako navodi Zeković, zloupotrebljava za propagiranje mržnje i zavađanje najbližih. 

“Kada u Cetinjski manastir uvodite Arkana, a imovinu vjernika koristite za gradnju hotela po primorju, sve vrijeme vrijeđajući državu, a sarađujući sa vlašću, onda su ovakve izjave logičan nastavak”, poručio je Zeković.

On kaže da ostaje samo da se vidi šta je ovaj put spremljeno za prodaju dok se građani zagovaraju govorom mržnje

“Kada ne uspijevate biti mudar i pleminit čovjek koji služi svojoj zajednici, pa ne uspijete ni u namjeri da budete istinski vjernik, onda je izgleda logičan kraj da budete samo Srbin, Crnogorac, Bošnjak, Hrvat, Albanac... koji jedino što umije jeste da mrzi i vrijeđa druge Srbe, Crnogorce, Bosnjake, Albance, Hrvate...Na žalost, taj problem nema samo gospodin Amfilohije. Kako god se pokušavalo predstaviti, jedina veza koju takvo ponašanje može imati sa religijom, jeste pokazivanje odsustva istinske vjere. Ko vjeruje u boga, neka se nada da će mu oprostiti!”, zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније