Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

20. 09. 2017. 19:15 >> 18:47
2

SOCIJALDEMOKRATE PORUČUJU

"Još jedan poziv CG opoziciji na otrježnjenje"

Kao što je i slučaju potpredsjednika Amerike Pensa crnogorskoj opoziciji jasno saopšteno da ne zamajavaju više javnost pričom o bojkotu Parlamenta, nego da se vrate u Parlament i da nastave sa svojim obavezama kao predstavnici građana koji su ih izabrali na izborima, danas im je takva poruka poslata i sa adrese delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, poručuju Socijaldemokrate Crne Gore.

"Iako smo ukazivali javnosti da se radi o uobičajenim razgovorima sa različitim činiocima političkog života u Crnoj Gori, sa druge strane su se još uvijek svjesno neosvješćeni predstavnici opozicionih političkih partija i još po neki “nezavisni” društveni akteri svojski potrudili da navedenu redovnu komunikaciju predstave kao pritisak EU i njihovo direktno miješanje sa ciljem raspisivanja novih parlamentarnih izbora", kazao je portparol Socijaldemokrata Stefan Šušter.

U toj stranci, kako kaže, pretpostavljaju da su opozicionari očekivali da će stav šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, Orava, biti drugačiji od stava predsjednika Evropskog parlamenta Tajanija, visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i bezbjednost i potpredsjednice Evropske komisije Mogerini, evropskog komesara za susjedsku politiku i proširenje, Hana i svih ostalih visokih evropskih i drugih međunarodnih zvaničnika. 

"Naravno da neće i oni to dobro znaju jer im je i danas još jednom podcrtano da su održani parlamentarni izbori legitimni, da ih je cijeli svijet priznao i da se shodno tome pomire sa činjenicom da su opozicija i pokušaju da uozbilje svoje političko djelovanje učestvovanjem na sjednicama Parlamenta i borbom za svoje stavove u konstruktivnim diskusijama u toj instituciji sistema", poručio je Šušter.

Kako navodi, ostaje nam da vidimo sa koje još ovozemaljske adrese sad “građanska” i ona druga opozicija čeka stav o njihovoj strategiji bojkota "pošto od EU i Amerike su po ko zna koji put dobili jasan i nedvosmislen stav o tim njihovim političkim igrarijama".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније