Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

21. 09. 2017. 08:11 >> 07:41
2

GEGAJ PORUČIO

Demarkacija s Kosovom završena

Za nas je pitanje demarkacije Kosova i Crne Gore završeno i nema razloga da se vraćamo nazad, kazao je Nikola Gegaj, visoki funkcioner DPS-a.

On je, komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će "trenutna verzija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom pasti", rekao da je duboko uvjeren "da ćemo i sa Vladom koju predvodi Haradinaj nastaviti odličnu saradnju koju dvije vlade u kontinutetu imaju". 

"Uostalom, i odnosi sa državom Kosovom su odlični i tako će biti ubuduće. Svi moramo ići naprijed a ne u rikverc. Po meni je to unutrašnje pitanje Kosova i nije stvar zbog koje odnosi mogu biti poremećeni. To nije naš problem, niti vidimo to kao prepreku, jer mi smo taj proces završili", istakao je Gegaj za Pobjedu.

On je kazao da su "prihvaćene granice u bivšoj Jugoslaviji", te da je "međunarodna zajednica tu granicu potvrdila".

"Potpisali smo sporazum sa Kosovom u Beču i naš parlament ga je ratifikovao. SAD i predstavnici EU takoreći svakodnevno pozivaju političke partije Kosova da ratifikuju sporazum upozoravajući da odgađanje ratifikacije šteti kredibilitetu te države na međunarodnoj sceni. Vjerujem da kosovske institucije imaju demokratskog kapaciteta da donesu odluke koje će samo ojačati državu u svim poljima. Crna Gora je strpljiva i nema problem da sačeka pravi trenutak",istakao je Gegaj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније