Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2017. 19:21   >>  19:11 14

ĐUKANOVIĆ SA PALMEROM

"Uprkos bojkotu, ispunjavamo obaveze"

Sjedinjene Američke Države snažno su zainteresovane za očuvanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, i afirmaciju demokratskih vrijednosti, čemu je Crna Gora i njena državna politika dala ključni doprinos u prethodnom periodu, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa delegacijom.

Iz DPS-a je saopšteno da je iskazano i očekivanje da Crna Gora kao pouzdan partner i članica NATO bude i dalje važan promoter takve politike u regionu.

"Iskazano je obostrano zadovoljstvo visokim nivoom odnosa dvije države, koje je potvrđeno i nedavnom posjetom potpredsjednika SAD Crnoj Gori, kao i ukupnom podrškom SAD-a u najvažnijim trenucima novije crnogorske istorije. Predsjednik Đukanović je zahvaljujući na pažnji koju američka administarcija posvećuje prilikama u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, strateški važnim ocijenio kontinuitet tog partnerstva i nastavak pune integracije Zapadnog Balkana u porodicu razvijenih civilizacija, kao garanta stabilnosti i prosperiteta", naveli su iz DPS-a.

Đukanović je, kako je saopšteno, upoznao Palmera i sa aktuelnim političkim prilikama u crnoj Gori i ukazao na hendikep sa kojim se suočava državna politika nakon regularno održanih parlamentarnih izbora.

"Uprkos opozicionom pokušaju da bojkotom skrate mandat Parlamentu, odlučnošću i umiješnošću državne politike nastavljena je realizacija obaveza iz agende demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore", kazao je predsjednik DPS-a.

Istovremeno, kazao je Đukanović, iskazana je spremnost za dijalogom sa opozicijom u cilju integracije u proces vođenja državne politike u institucijama sistema.

U saopštenju se dodaje da se sastanku prisustvovala i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

Podsjetimo, Palmer je danas razgovarao sa predsjednicima pet partija - SDP-a, Demokrata, Ure, Demosa i SNP-a, a sjutra će se sastati sa liderom novoformiranog političkog pokreta Ujedninjena Crna Gora, Goranom Danilovićem.

Nijesu planirani razgovori američkog zvaničnika sa čelnicima DF-a.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније