Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 09. 2017. 11:34   >>  11:11 1

JOKOVIĆ - PALMER

Bojkot do određivanja datuma izbora

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković je na sastanku sa direktorom službe Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu, Metjuom Palmerom, poručio da će SNP nastaviti da vodi doslednu politiku, te da ostaje pri stavu o bojkotu dok se ne ispune dobro definisani zahtjevi iza kojih je stala cjelokupna opozicija. On je ukazao da bi povratak u parlament bilo koje političke partije bio vjetar u leđa isključivo DPS-u.

Kako je saopšteno iz SNP-a, Joković je na sastanku sa Palmerom prezentovao viđenje te partije o izlasku iz političke krize, koja potresa Crnu Goru.

"Predsjednik SNP-a je tom prilikom podsjetio na kontinuirano lošu socioekonomsku i još dramatičniju političku situaciju u Crnoj Gori, uprkos nastojanjima nosioca vlasti da simuliraju redovno stanje u zemlji", navodi se u saopštenju.

Joković je, kako se dodaje, istakao da je preduslov za rješavanje političke krize određivanje datuma novih parlamentarnih izbora, na kojima će građani u fer i demokratskim uslovima izabrati vlast koja će biti prihvaćena od svih aktera političke scene.

"Joković je poručio da će SNP nastaviti da vodi doslednu politiku, te da ostaje pri stavu o bojkotu dok se ne ispune dobro definisani zahtjevi iza kojih je stala cjelokupna opozicija. On je ukazao da bi povratak u parlament od bilo koje političke partije dao vjetar u leđa isključivo DPS-u", ističe se u saopštenju.

Joković je tokom razgovora sa Palmerom izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara sa predstavnicima SAD-a i Evropske unije i još jednom podsjetio da je SNP opredijeljena za dijalog kao demokratski način izlaska iz krize.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније