Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 09. 2017. 12:27 >> 11:57
26

ABAZOVIĆ SAOPŠTIO

CG je Sjeverna Koreja bez raketa

Lider Ure, Dritan Abazović, saopštio je da su intenzivnije diplomatske aktivnosti posljednjih nedjelja signal da DPS "polako gubi bitke na svim frontovima".

"Zadovoljan sam sastankom i lično me raduju intenzivnije diplomatkse aktivnosti koje su vidjive posljednjih nedelja. To je siguran signal da DPS polako gubi bitke na svim frontovima, što je blagotvorno za nase društvo", istakao je Abazović, u saopštenju nakon sastanka sa zvaničnikom Stej Departmenta, Metjuom Palmerom.

On podsjeća da je Crna Gora jedina zemlja u Evropi u kojoj se nikada nije mijenjala vlast.

Stoga je, prema njegovom mišljenju, teško govoriti o funkcionalnoj demokratiji.

"Više smo nalik nekom sjevrenokorejskom hibridu, samo što na sreću nemamo rakete. U Crnoj Gori imamo parlament u kojem ne postoji razmjena argumenata, održavaju se lokalni jednopartijski izbori i institucije su do te mjere porobljene da njima upravlja mala grupa ljudi. Zapad mora da shvati da je DPS kriminalizovana struktura koja je antipod svega što su zapadne vrijednosti. Zato Crnoj Gori trebaju promjene, a organizovana kriminalna grupa DPS nije više dio bilo kakvog rješenje, već je najveći dio problema" rekao je Abazović.

Navodeći da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj krizi, Abazović je ponovio da je datum prijevremenih parlamentarnih izbora  jedini izlaz.

On je u razgovoru s Palmerom ponovio da je bojkot iznuđena stvar i da je odgovornost zbog trenutne političke situacije isključivo na DPS-u.

Abazović je upoznao Palmera sa činjenicom da URA nije vodila pasivan bojkot, da je sve vrijeme pokušavala da održi koheziju između opozicionih partija i da je javno reagovala na sve štetne zakone koji su se donosili u Skupštini

"Mi smo još u martu izašli sa 'Planom za rješavanje političke krize’ koji smo ponudili svim opozicionim partijama. Osim toga, građanima i svoj stručnoj i laičkoj javnosti smo ponudili i ‘Ekonomski program Ideje za Crnu Goru – Posao za sve’ pokušavajući da djelujemo konstruktivno a ne isključivo kritizerski", istakao je Abazović.

On je istakao da će Građanski pokret URA i dalje djelovati kao konstruktivan politički činilac ali da bez datuma prijevremenih izbora nema nikakvih preduslova što se tiče rješavanja političke krize.

"U narednom periodu ćemo izaći i sa 'Planom za reformu zdravstvenog sistema – Zdravstvo za sve' i sa 'Planom sa reformu obrazovnog sistema – Obrazovanje za sve' čime želimo da doprinesemo rješavanju ključnih i realnih problema građana Crne Gore", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније