Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2013. 14:18   >>  14:17

GOŠOVIĆ PISAO KONJEVIĆU

SNP: Građani da se brišu iz biračkog spiska po zakonu

Socijalistička narodna partija je pozvala Ministarstvo unutrašnjih poslova da preduzme mjere kako bi se ispoštovali principi brisanja građana iz biračkog spiska, da ne bi došlo do kršenja ljudskih prava i sloboda.

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović poslao je otvoreno pismo ministru Rašku Konjeviću, u kojem navodi da za 8.218 osoba, koje su upisane u birački spisak, ne postoji podatak o državljanstvu, a 5.573 imaju državljanstvo Srbije.

Izborni zakon predviđa da osoba koja je upisana u birački spisak, bez podataka o državljanstvu ili sa upisanim državljanstvom neke od republika bivše Jugoslavije, ostaje u njemu ako do kraja 2012. podnese dokaz o crnogorskom državljanstvu.

Gošović je naveo da je lokalna uprava nadležna za birački spisak, a osoba se može izbrisati samo na osnovu utvrđivanja državljanstva osobe, „nakon što službeno lice omogući biraču da se izjasni o bitnim činjenicama za rješavanje postupka“.

„Brisanje se ne može izvršiti dok teče žalbeni postupak“, kazao je Gošović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније