Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 09. 2017. 16:42   >>  16:19 3

SASTAO SE SA PALMEROM

Danilović: CG premala za krupne podjele

Predsjednik Političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, sastao se danas sa Direktorom Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metjuom Palmerom, kojem je ukazao na posebnosti tog političkog subjekta i na osnovne programske ciljeve kojih će se pridržavati u budućnosti.

Danilović je tokom sastanka, kako se saopšteno iz Ujedinjene Crne Gore, kazao da je Crna Gora previše mala država za krupnu i radikalnu podjelu, koja je, kako je naveo, i političkog i ekonomskog karaktera.

"Mi želimo ujedinjenje svih potencijala kako bi se sazidala zajednička kuća za budućnost. S tim u vezi, cijelom političkom snagom se zalažemo za jedinstvo opozicije koja je posvađana do te mjere da ne uspijevamo konstruisati zajednički otpor Demokratskoj partiji socijalista", kazao je Danilović.

Naveo je da su razlike unutar opozicije očigledne, ali da proces razumijevanja unutar opozicije mora da počne.

"Sve što nas dijeli treba staviti u stranu, makar na određeno ili oročeno vrijeme, i ponuditi najbolju alternativu strankama na vlasti, koje bi najradije da se ništa ne mijenja", saopštio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore visokom gostu iz SAD-a.

Saopšteno je da je Danilović Palmeru predočio i njegovu inicijativu da se opozicija složi oko jednog predsjedničkog kandidata, odnosno kandidatkinje, koja bi, kako je ocijenio Danilović, mogla biti zajedničko rješenje svih iz opozicije i najbolji politički odgovor u trenutku kada opozicioni lideri vrlo teško međusobno komuniciraju.

"Takođe, Palmeru je predočeno da će se Ujedinjena Crna Gora pored poziva na pomirenje crnogorskog i srpskog naroda u Crnoj Gori, s poštovanjem svih manjinskih naroda i zajednica, dominantno baviti životnim pitanjima: zapošljavanjem, razvojem zapostavljenog Sjevera, socijalnom i zdravstvenom sigurnošću za sve građane", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Palmer je juče razgovarao sa predsjednicima pet partija - SDP-a, Demokrata, Ure, Demosa i SNP-a, a imao je sastanak i sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Razgovori američkog zvaničnika sa čelnicima DF-a nijesu bili planirani.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније