Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 09. 2017. 08:31 >> 08:26
8

VUKOVIĆ PORUČUJE

EU nije adresa za neozbiljne projekte

Pozivi Delegacije Evropske unije u Podgorici opoziciji da prekine bojkot parlamenta i vrati se u skupštinske klupe očekivani su, jer EU nije adresa kojoj opozicioni predstavnici mogu da plasiraju svoje neozbiljne političke projekte, kazao je za Pobjedu Miodrag Vuković, poslanik DPS-a.

Predstavnici EU poručili su na sastancima sa opozicionim liderima prethodnih dana da je važno da sve političke stranke konstruktivnom diskusijom traže rješenje za trenutnu političku situaciju, ali da takva diskusija treba da se odvija u Skupštini.

Vuković kaže da su svi ambasadori EU samo ponovili stavove koje saopštavaju tokom čitave godine – da opozicija treba da se vrati u parlament, da su izbori bili legitimni, slobodni i demokratski, te da treba poštovati institucije i biti odgovoran prema biračima. 

"Najinteresantnije u čitavoj priči je to što pozivi opoziciji da se vrati u parlament stižu sa svih adresa, a oni hoće nešto što sistem ne poznaje. Neće u parlament, već traže da Vlada raspiše izbore. Javnost je zbunjena, jer Vlada ne raspisuje izbore, nego drugi organi. Vlada je izvršni organ parlamenta",  istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, opozicija "nikako da izađe iz vlastitih zabluda“.

"Zar su očekivali da im EU povjeruje da je Crna Gora u dubokoj političkoj krizi? Crna Gora nije u krizi, već je u krizi politička alternativa. Neko drumom, neko šumom. Crna Gora zna svoj put, a za mnoge od njih nema pomoći", rekao je Vuković, navodeći da će i predstavnici ambasade SAD uputiti isti poziv opoziciji.

Predstavnici Delegacije EU saopštili su, nakon razgovora sa opozicionim liderima, da je važno da sve političke stranke učestvuju u konstruktivnoj diskusiji sa ciljem da se nađe rješenje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, što su, kako navode, i poruke koje su se mogle ranije čuti od visoke predstavnice - potpredsjednice Mogerini, komesara Hana i predsjednika EP Tajanija.

"Takve diskusije treba da se održe u Skupštini i do rješenja treba da dođe Crna Gora kao zemlja koja pregovara o članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније