Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

23. 09. 2017. 16:45   >>  24. 09. 2017. 08:26 10

MARKOVIĆ OPOZICIJI

"Prekid bojkota, pa razgovor o izborima"

Predsjednik Vlade, Duško Marković spreman je da razgovara sa opozicijom, ali samo u okviru institucija sistema.

Odgovarajući na pitanje novinara TVCG nakon posjete Pljevljima, da li će inicirati razgovore s opozicijom, pod uslovima koji oni žele, Marković ističe da je spreman da razgovara, ali samo u okviru institucija sistema.

"Poziv je otvoren za razgovor sa opozicijom. Vi znate da ja od 28. novembra pozivam opoziciju na razgovore i pozivam ih kroz institucije, kroz parlament i u Vladi. Vidite da oni izbjegavaju takav način komunikacije sa vlašću, a ne bi trebalo jer su mandate dobili da budu u parlamentu ili eventualno u Vladi. Oni sada nijesu ni u parlamentu, ni u Vladi, nego u svojim partijskim prostorijama, i za mikrofonima kada šalju poruke javnosti, istovremeno, debelo i bez izuzetka, uzimajući sav novac iz državnog budžeta za finansiranje njihovog političkog rada i za zarade koje im pripadaju", poručio je Marković.

Premijer ponovo poziva na odgovornost.

"Moramo biti odgovorni. Vrata su otvorena. I predsjednik DPS-a, Milo Đukanović je rekao da smo spremni za razgovor s opozicijom, ali to mora biti u okviru institucija. To ne smije biti po modelu ucjena i ultimatumima, dajte nam datum izbora, pa ćemo doći da razgovaramo. Ne. Dođite u institucije da razgovaramo, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora. To je poruka odgovorne vlasti i to je institucionalna poruka opoziciji", zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније