Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 09. 2017. 13:53 >> 13:26
2

USVOJENA DEKLARACIJA

Skupština Ujedinjene CG 15. oktobra

Glavni odbor političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora usvojio je deklaraciju o daljem političkom djelovanju i istovremeno zakazao Skupštinu za 15. oktobar.

"Deklaracija potencira istrajnost u pomirenju u Crnoj Gori, osuđuje brutalnost režima i zloupotrebe javnih ovlašćenja, a insistira se na istovremenim izborima na svim nivoima. Govori se i o proceduri po kojoj će se održati Skupština Ujedinjene Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Odlučeno je da prelazni period, nove organizacije traje kratko kako se ne bi gubilo vrijeme i kako bi nova stranka bila spremna što prije za političko djelovanje u punom kapacitetu.

Predsjednik političkog pokteta UCG Goran Danilović će sazvati Skupštinu obavještenjem lokalnim strukturama da kandididuju još jednom poslanike za Skupštinu po istoj proceduri i u istoj formi po kojoj je održana i Skupština u Mojkovcu 27. avgusta.

„Kao što smo i govorili, u našoj zemlji može sve da se otme, najlakše stranka ili njeno ime. Ipak, mi smo dokaz da je ljude malo teže oteti i zato nastavljamo dalje. Novi ljudi i ideja ujedinjenja razjedinjenih gradjana, naroda i države naše su prednosti. U narednih par dana Predsjedništvo će shodno ovlaštenjima Glavnog odbora i preporukama koje smo čuli usvojiti i objaviti simboliku pod kojom ćemo nastupati. Ravnopravnost je naša želja i poruka, a ona je nemoguća bez ujedinjenja ideja i potencijala", poručio je Danilović Glavnom odboru.

UCG neće, kako navode, dopustiti nikakav pravni vakuum i diskontinuitet u djelovanju.

"Našem pokretu je prinuđen da se registruje i promijeni ime nakon mojkovačke Skupštine i skandalozne odluke Ministarstva javne uprave da ne prihvati legitimno izraženu volju ogromne većine naših članova, organizacija i organa", poručuju iz UCG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније