Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 09. 2017. 18:16 >> 17:46
3

SDP KNEŽEVIĆU

Crnogorski Šešelj prihvatio poziv DPS-a

Politika Demokratske partije socijalista i funkcionera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića toliko je jedinstvena da su jedni bez drugih nezamislivi, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Oni su reagovali na saopštenje Kneževića u kojem je naveo da je platforma DF-a upućena ostatku opozicije, ali da je  i prije nego što je stigla do stranačkih prostorija jednog broja opozicionih partija, panično je odbijena od Ranka Krivokapića.

Član Predsjedništva SDP-a, Bojan Zeković saopštio je da u trenutku kada međunarodna zajednica vrši pritisak na DPS da prihvati uslove za ponavljanje izbora, po običaju se javi crnogorski Šešelj da obezbijedi podršku ruskoj struji u DPS-u.

"Razumijemo obaveze koje po osnovu sporazuma sa Jedinstvenom Rusijom imaju i Knežević i DPS, ali je njihovo jedinstveno bježanje od zapadnih demokratija ipak previše otvoreno. Politika DPS-a i Kneževića toliko je jedinstvena, i u smislu kompaktnosti i neponovljivosti, da su jedni bez drugih nezamislivi. Savezništvo sa Vučićevog trosjeda sada postaje očigledno i laicima", kazao je Zeković.

Ipak, kako je dodao, uzaludan je to posao.

"Nijesu ni Šešelji mogli spasiti Miloševiće, niti ih zamijeniti, pa neće ni njihovi đaci. SDP će kao i uvijek uspjeti u svojoj politici. Obezbjedićemo uslove za demokratsku smjenu vlasti i zaustaviti poharu", naveo je Zeković.

On je ocijenio da je poziv DPS-a za povratak u parlament prihvatio upravo crnogorski Šešelj.

"Toliko o tome ko igra za koga. Kad se Knežević ovih dana vrati u kako on kaže "Sinđin parlament" opet ćemo gledati sukob sluganstva i primitivizma kojom se građani zavađaju dok se akteri ove parade iza scene baškare na Vučićevom trosjedu. Krleža bi rekao: na trosjedu je možda toplo, ali ne miriše fino", zaključio je Zeković.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније