Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

26. 09. 2017. 07:45 >> 07:15
5

KONATAR PORUČUJE

Datum izbora, pa pregovori

Bez datuma novih parlamentarnih izbora nemamo o čemu da pregovaramo sa premijerom Duškom Markovićem i Demokratskom partijom socijalista (DPS), poručio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar.

On je istakao da su zahtjevi opozicije jasni i da Ura od njih ne odustaje.

Kako je naglasio, nema toga što bi Marković mogao da ponudi Građanskom pokretu URA zbog čega bi pristali da pogaze svoje principe i prevare građane.

"Zahtjevi Građanskog pokreta URA i opozicije vezani za razrješenje političke krize su jasni i nedvosmisleni. Odgovornost za rješavanje političke krize u Crnoj Gori nije na opoziciji, već na aktuelnoj izmišljenoj parlamentarnoj većini, koja je uzurpirala parlament. Dakle, rješenje političke krize u Crnoj Gori je vrlo jednostavno novi izbori. To je jasno i DPS-u i očekujem da ćemo, za dobro građana i Crne Gore, dobiti datum irijevremenih izbora i početi dijalog o uslovima kako bi oni bili slobodni i pošteni. Bez datuma novih izbora nema načina da se odblokira politička kriza u Crnoj Gori, iz prostog razloga što ne vjerujemo DPS-u", kazao je Konatar za Dan.

Građanski pokret URA je, kako je rekao, spreman da već sjutra počne politički dijalog, ali prvo da dobijemo datum prijevremenih izbora.

"Ako nema datuma prijevremenih izbora, nemamo o čemu da razgovaramo sa Markovićem i DPS-om", ponavlja on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније