Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

26. 09. 2017. 12:17   >>  22:45 42

PACOLI PRIZNAO

Demarkacija sada nemoguća

Ministar inostranih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, kazao je da ratifikacija sporazuma o razgraničenju s Crnom Gorom sada nemoguća u kosovskom parlamentu.

On je crnogorsku stranu zamolio za razumijevanje jer, kako je rekao, sastav kosovskog parlamenta je komplikovan.

Crnogorkski šef diplomatije, Srđan Darmanović je, sa druge strane ponovio da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja s Kosovom završena stvar.

"Mi smo svjesni da je potpisan jedan sporazum, mi smo svjesni da je sporazum tu, ali bih vas zamolili da imate u obzir da imamo poteškoće, da je sastav našeg parlamenta dosta težak i da je ratifikacija danas nemoguća", kazao je Pacoli.

Darmanović je rekao da Crna Gora nema ništa novo da doda.

"Ja sam u razgovoru izrazio uvjerenje da će kosovske institucije donijeti odluku o ratifikaciji", rekao je Darmanović, navodeći da je demarkacija za Crnu Goru stvar koja je završena.

Rekao je da Crna Gora ima strpljenja i razumijevanja za situaciji na Kosovu.

 

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније