Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 09. 2017. 17:23 >> 16:52
1

BRAJOVIĆ KONSTATOVAO

Demarkacija za nas završena stvar

Pitanje demarkacije je za Crnu Goru završena stvar, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, dodajući da je sve što se u prethodnom periodu dešavalo u vezi sa tim pitanjem na Kosovu unutrašnje pitanje te države. Brajović je danas primio ministra vanjskih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, u razgovoru je ocijenjeno da Crna Gora i Kosovo imaju sve prepostavke da njihovi odnosi idu samo uzlaznom putanjom, i treba ih pretočiti u ekonomsku saradnju sa jačom infrastrukturnom povezanošću.

Brajović je kazao da je Skupština Crne Gore je ratifikovala Sporazum od demarkaciji granice sa Kosovom poštujući potpisano. 

"Za nas je pitanje demarkacije završena stvar. Sve što se u prethodnom periodu dešavalo u vezi sa ovim pitanjem na Kosovu, vidimo kao unutrašnje pitanje te države“, poručio je on.

Na sastanku je, kako se navodi, istaknuta važnost daljeg snaženja parlamentarnih odnosa, kako kroz saradnju skupštinskih tijela, tako i grupa prijateljstva. 

Sastanku su iz Grupe prijateljstva prisustvovali potpredsjednik Skupštine Genci Nimambegu, i predsjednik Administrativnog odbora Luiz Škrelja. 

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i u vezi sa integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, i konstatovali da je prijemom Crne Gore u NATO poslata snažna poruka da politika otvorenih vrata i transatlantska saradnja ostaju visoko na agendi Alijanse«, kaže se u saopštenju.

U kontekstu evropske integracije, naglašena je važnost zadržavanja principa regate, kojim se napredak svake države mjeri na osnovu njenog individualnog učinka i sposobnosti da ispuni kriterijume za članstvo u EU.

"Brajović je kazao da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku i prenosi svoja iskustva iz integracionih procesa svim državama koje za to budu imale interesa«, dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније