Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

29. 09. 2017. 08:21 >> 07:54
17

MEDOJEVIĆ O PREGOVORIMA

Dio opozicije hoće u Vladu

Očigledno je da dio opozicije ne želi promjene i zbog toga odbija da odgovori na ponudu Demokratskog fronta da opozicija nastupi jedinstveno, da se dogovori oko protesta i uslova kojima bi primorali Demokratsku partiju socijalista da organizuje vanredne parlamentarne izbore, ocijenio je član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

On je dodao da će Predsjedništvo DF-a analizirati novonastalu okolnost i donijeti odgovarajuće odluke.

Komentarišući sastanak građanske opozicije, Medojević je u izjavi za Pobjedu naveo, kako to nije poslijedica pameti Ranka Krivokapića koji se nametnuo kao lider tog dijela opozicije, već razgovora sa američkim zvaničnicima Hojt Brajanom Jiom i Metjuom Palmerom.

"Oni sada pokušavaju da riješe vrlo tešku jednačinu, a to je da ispoštuju zahtijeve i instrukcije SAD-a, da uđu u Vladu Duška Markovića, da odustanu od vanrednih parlamentarnih izbora, a sa druge strane, da izbjegnu osudu javnosti", smatra Medojević.

Ocijenuje i kako se opozicija zbog svega toga nalazi u teškoj poziciji, budući da je dio njih, kako je rekao, odlučan da uđe u Vladu aktuelnog premijera.

"Ovih ćemo dana vidjeti ko zastupa interese građana i želi smjenu režima, a ko interese SAD-a. Ono što ja znam iz krugova u međunarodnoj zajednici je da ne postoji razpoloženje za vanredne izbore. Bilo ko iz opozicije, ako prihvati dijalog sa Markovićem, jača Duška Markovića, a slabi opoziciju. Račun za to će neko morati da plati", uvjeren je Medojević.

Član predsjedništva DF-a uvjeren je, takođe, i da će Ranko Krivokapić uskoro ući u Markovićevu Vladu, dok je lider Demosa Miodrag Lekić sve bliži tom planu.

Procjene jedino, kako je rekao, ne može da donosi za Dritana Abazovića i GP URA.

"Očigledno je da je Krivokapiću jako teško palo da bude opozicija godinu dana. Njega snažno podržava i Raško Konjević. To su ljudi koji teško mogu da se bave politikom bez privilegija, ministarskih funkcija, obezbjeđenja, žiro računa, službenih putovanja... Oni će učiniti sve da uđu u Vladu Duška Markovića", poručuje Medojević.

Kada je riječ o Demokratama Alekse Bečića, Medojević ističe kako je politika te partije "dobro jutro na sve četiri strane" i "ja sam za sve, a nisam za ništa" bila oštro ocijenjena od SAD.

"Dakle, nemoguće je zadržati tu poziciju. Ili si za ono što SAD žele od opozicije, ili si protiv", zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније