Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 09. 2017. 08:30 >> 08:00
9

ZAKON O BRANITELJIMA

Đenero: Odnosi s CG neće biti narušeni

Odrednica u hrvatskom zakonu o braniteljima o domovinskom ratu i Crnoj Gori kao agresoru ne odnosi se na Crnu Goru kao samostalnu državu, već na nekadašnju državnu zajednicu sa Srbijom, i ne može negativno uticati na bilateralne odnose dvije zemalje, kazao je hrvatski analitičar Davor Đenero.

 

Đenero je rekao Pobjedi da Deklaracija govori o odnosima iz 1991. godine a, kako je rekao, Hrvatska i Crna Gora su potpuno riješile te odnose, za razliku od Hrvatske i Srbije.

Hrvatski sabor počeo je prije dva dana raspravu o prijedogu Zakona o hrvatskim braniteljima koji je podnijela Vlada u kojem se između ostalog navodi da su "agresiju na Republiku Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BIH uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj“.

"Crna Gora ne bi trebalo da se obazire na ovu definiciju, jer je, što se Hrvatske tiče, potpuno ispravna. Sa hrvatske strane prema Crnoj Gori po tom pitanju ne može biti zamjerki", kazao je Đenero.

On je rekao da je odrednica u hrvatskom zakonu koji je donijet 25 godina nakon završetka rata, „u ovom smislu, samo unutrašnja stvar Hrvatske“.

"Iz Crne Gore je, počev od predsjednika  države do lokalnih vlasti, stiglo svojevrsno izvinjenje za to što se dešavalo u Dubrovniku 91. godine. To nije bila agresija koju su naredile političke vlasti Crne Gore", kazao je Đenero.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније