Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

01. 10. 2017. 11:47   >>  02. 10. 2017. 10:26 2

DIVANOVIĆ PORUČIO

Vlast u Budvi se raspala, samo to ne znaju

Budvanska koalicija ne funkcioniše, jer unutar nje ne funkcioniše osnovni politički princip - međusobno povjerenje, kazao je funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Divanović.

„Jasno je da oni jedni drugima ne vjeruju, da su u vlasti zbog vlasti i privilegija vlasti i da to, u idealnim uslovima, ne bi potrajalo do eventualne rotacije predsjednika Opštine. Prosto, međusobni animozitet koalicionih partnera koji je od početka očigledan, u ovoj fazi je postao gotovo opipljiv i na lokalnom i na državnom nivou“, kazao je Divanović.

On kaže da danas svjedočimo koaliciji koja u izvornom smislu predstavlja koaliciju "protiv" (protiv svega onoga što personifikuje DPS), i koaliciju nespojivih političkih subjekata okupljenih na energiji destrukcije.

„Ovaj čudni i glomazni konglomerat me neodoljivo podsjeća na jedno jelo - srbijansku mućkalicu. U završnom činu koalicije, sva negativna energija usmjeravana na "kažnjavanje" DPS-a se prelila i metastazirala na građane koji su danas zapravo jedini kažnjeni“, navodi Divanović.

Međutim, u fokusu nije, kako on kaže, unutar-koaliciona sapunica već realni dometi njene politike.

„Ti dometi su takvi da odgovorno mogu ustvrditi da lokalna samouprava ne vrši svoju osnovnu funkciju: lokalni parlament ne zasijeda, ne donose se odluke od javnog interesa, riječju - ne funkcioniše. Uz to, Budva danas, sa palanačkim manifestacijama, sa problematičnom gradskom čistoćom i sa ozbiljno narušenim destinacijskim brendom koji je mukotrpno stvaran, nažalost sve manje liči na metropolu turizma a sve više podsjeća na nešto što bih radno nazvao "mućkalica-destinacija", ističe Divanović.

DPS je na posljednjim lokalnim izborima očekivano kažnjen za greške iz prošlosti, ali je, kako ističe Divanović, simptomatično da su protagonisti nove koalicione vlasti zaboravili i zaboravljaju da su ti isti birači (koji su kaznili DPS) u svakodnevnom životu građani Budve i konzumenti "mućkalice" koju im uporno serviraju.

„Koalicija u Budvi se raspala samo što im to još uvijek niko nije rekao. I sasvim sam siguran da nema tih interesa i privilegija koje ih više mogu držati na okupu. Tu čak ni mržnja prema DPS-u ne pomaže jer je povremeno u sijenci njihove međusobne netrpeljivosti. Na kraju, Budvi i Budvanima ne preostaje drugo nego da imaju još malo strpljenja i do kraja isprate posljednji čin jeftine komedije koju im priređuju oni koji osvjedočeno pate od hroničnog nedostatka vizije!“, zaključio je Divanović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније