Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

03. 10. 2017. 10:24   >>  09:58 4

IVANČEVIĆ PORUČIO

"Vjernici CPC obespravljeni"

Vjernici CPC obespravljeni su u svojoj zemlji, kaže predsjednik Crnogorske, Dragan Ivančević.

Sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve u nedjelju nije dozvoljeno da služi parastos u crkvi na Ćipuru, kako su ranije najavili pa je parastos kralju Nikoli, kraljici Mileni i princezama Kseniji i Vjeri, umjesto na Ćipuru, održan ispred Biljarde na Cetinju.

Ivančević je kazao da ovaj događaj pokazuje da su Crnogorci kao nacija obespravljeni u svojoj zemlji.

“Kada to kažem mislim isključivo na vjerujuće Crnogorce. Imamo djelove nekih nacija koje i ne doživljavaju Crnu Goru kao svoju zemlju. Velika će tragedija vlasti biti ako dođe do toga da vjerujući Crnogorci počnu da ne vole svoju državu i kada shvate da ova država neće da im zaštiti osnovna ljudksa prava, a tu mislim na vjerska prava, pravo na vjeroispovjest, prava kretanja u sopstvenoj državi”, istakao je Ivančević.

On poručuje da će Crnogorska sve napraviti da "Crnogorci za vjek vjekova slave".

"Suprotstavićemo se i ovoj i svakoj vlasti koja bude i ubuduće na ovakav način gazila osnovna ljudska prava nacionalnih Crnogoraca i svih drugih koji žive u Crnoj Gori”, dodao je on.

Ivančević navodi da je za vrijeme velikosprske hegemonije i nasrtaja raspada bivše Jugoslavije u ratovima početkom devedesetih bilo normalno boriti se za svoju državu Crnu Goru, za naša prava, protiv ratova, za opstanak svih na ovoj teritoriji.

“I tada nam je bilo normalno da se suprotstavljamo jednoj policiji koja je persinifikovala režim toga vremena, ali sada ispred nas stoje policajci naše države koja treba da nam obezbijedi normalno kretanje i normalno upražnjavanje svih onih prava koji svaki narod u svojoj zemlji ima. I to je nešto jako zabrinjavajuće i to je nešto što u ovom vremenu posle 27 godina nijedan Crnogorac ne može da razumije.”, zaključio je Ivančević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније