Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 07. 2013. 10:42 >> 10:41
1

PRINCIPIJELNI

CP: Odbili vlast zbog SPS-a

Crnogorska partija (CP) u Srbiji odbila je ponudu da bude dio vladajuće većine i da participira u vlasti, ne želeći da podrži kandidata Socijalističke partije Srbije (SPS) za predsjednika opštine Mali Iđoš.

 

Iz CP je saopšteno da je u opštini Mali Iđoš, nakon maratonske sjednice SO, vlast preuzela nova koalicija koja se sastoji od Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) sa osam odbornika, Socijalističke partije Srbije (SPS) sa tri i Srpske napredne stranke (SNS) koja ima dva odbornika. 

"Crnogorska partija (CP) smatra da je izborom Marka Rovčanina (SPS) za predsjednika opštine, lokalni parlament do krajnjih granica degradirao tu važnu funkciju. Crnogorska partija podsjeća da je Rovčanin, kao dosadašnji predsjednik Skupštine opštine, pokušao da sruši bistu Petra II Petrovića Njegoša koja je postavljena ispred Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu, da je javno negirao crnogorski jezik koji je u službenoj upotrebi u opštini Mali Iđoš, da je pokušao da zabrani tradicionalno nalaganje crnogorskog Badnjaka koji se za crnogorsku dijasporu nalaže u Lovćencu od 2004 godine", navodi se u saopštenju CP.

Podsjećaju da je Rovčanin, kao predsjednik opštinskog odbora SPS, organizovao javne zborove usmjerene protiv aktivnosti Krstaša i Crnogorske partije.

"Na jednom takvom zboru, 30.10.2010. u Domu kulture u Lovćencu, braneći crnogorsku čast i replicirajući Rovčaninu, od srčanog udara umro je istaknuti član crnogorske zajednice Milorad Mido Vujošević (1938). Lokalno rukovodstvo SPS-a, koja ima vlast u MZ Lovćenac, nikada nije dozvolila Crnogorskom kulturno prosvjetnom društvu „Princeza Ksenija“ iz tog mjesta, da nastupi  na bilo kojoj manifestaciji u njihovoj organizaciji", navodi se u saopštenju.

Svjesni da ulazak u vladajuću koaliciju i participacija u vlasti donosi benefite koji olakšavaju dalji rad i omogućavaju napredak, Crnogorska partija je, kako navode, donijela odluku da to u ovom slučaju ne uradi.

"Već da, kao i do sada, dostojanstveno brani moralni kodeks naroda čije interese politički zastupa", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније