Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 10. 2017. 11:43   >>  11:13 3

BOŠKOVIĆ SMATRA

Biti u NATO-u, podrška kad zatreba

Crna Gora se uvjerila da biti član NATO-a podrazumijeva podršku zemalja saveznica i partnera u trenutku kada je to najpotrebnije, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

 

On je danas razgovarao s hrvatskim ambasadorom u Podgorici, Veselkom Grubišićem.

Dvojica sagovornika su istakli izuzetno dobru saradnju dvije zemlje, u kojoj je od posebnog značaja saradnja na polju odbrane. Bošković i Grubišić izrazili su zadovoljsto što su Crna Gora i Republika Hrvatska u junu postale i saveznice u okviru Alijanse. 

Razmijenili su stavove o aktuelnim bezjednosnim pitanjima, uz saglasnost da je intenzivna i bliska međudržavna saradnja uslov stabilnosti u regionu.

Bilo je riječi i o saradnji u oblasti odbrane Crne Gore i Hrvatske, sa posebnim osvrtom na najvažnije aktivnosti koje na tom polju slijede do kraja ove godine.

Bošković se zahvalio ambasadoru Grubišiću na pomoći koju je Hrvatska pružila u gašenju nedavnih požara u Crnoj Gori, kao još jednoj potvrdi bliskosti i prijateljstva dvije države, ali i primjera solidarnosti zemalja, NATO članica.

"Uvjerili smo se da biti član NATO, podrazumijeva podršku zemalja saveznica i partnera u trenutku kada je to najpotrebnije", kazao je Bošković.

Ambasador Grubišić je naglasio da će Hrvatska pružiti punu podršku kako bi Crna Gora i Vojska Crne Gore u što kraćem roku dostigle punu interoperabilnost u Alijansi.

On je naročito važnom istakao odličnu saradnju ministarstava odbrane dvije zemlje i zajednička namjera da se ona dodatno unaprijedi u narednoj godini.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније