Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

04. 10. 2017. 11:22 >> 11:13

LJUMOVIĆ PORUČIO

Moralno je da podnesem ostavku

Nakon ostavke koju je podnio na mjesto ministra kulture, Janko Ljumović je saopštio da se vraća u potpunosti profesorskom poslu, uvjeren da je “Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva”.

U saopštenju medijima Ljumović kaže da je, na poziv profesora i saradnika Fakulteta dramskih umjetnosti i grupe profesora UCG da bude potpisnik saopštenja povodom odluke UO UCG da smijeni rektorku Radmilu Vojvodić, prihvatio da to uradi kao dio akademske porodice kojoj pripada od 2001.

"Prihvatio sam bez dvojbe. Kada sam pročitao tekst saopštenja zaključio sam da je moralno da istog dana podnesem ostavku na mjesto ministra kulture u 41. Vladi Crne Gore", navodi Ljumović.

Navodi i da medije i javnost o ostavci obavještava danas, jer je cijenio da je red da tu informaciju prvo saopšti Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

“Posao ministra kulture obavljao sam shodno svojim znanjima i imao izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa svim akterima tog složenog posla. Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima od predsjednika Vlade do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj”, zaključio je Ljumović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније