Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

05. 10. 2017. 07:50   >>  07:20 27

DIO OPOZICIJE

DPS prinuđen na ustupke

To što iz DPS-a nagovještavaju da bi mogli pristati na održavanje novih parlamentarnih izbora je pokazatelj popuštanja, ali je to nedovoljno, jer je za bilo kakve razgovore neophodan zvaničan dokument sa datumom glasanja.

To je juče poručeno iz dijela opozicionih partija nakon najave premijera Duška Markovića da će opoziciji uskoro uputiti predlog za razgovore.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović smatra da je DPS prinuđen da pravi ustupke.

"U tom kontekstu posmatram i ko zna koju promjenu pozicija te partije i premijera Markovića. Prvo su rekli da hoće dijalog, ali da nema izbora prije 2020.godine. Onda je rečeno da će možda ipak pristati na taj zahtjev opozicije, da bi poslije dva dana gromko poručili da će izbori biti 2020. godine, a juče su opet najavili popuštanje. Sada su naprasno promijenili stav da dijalog ne znači da opozicija prekida bojkot, što je opet napredak. Još im ostaje da saopšte da pristaju na prijevremene izbore sljedeće godine, što je naš uslov za moguće pregovore, pa ćemo moći da konstatujemo da su strpljivost i upornost u bojkotu ipak dali rezultate", rekao je Rudović.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da još jedna u nizu taktičkih varki koju je Marković uputio opozicionim političkim subjektima ne samo što je apsolutno neprihvatljiva, već je i degutantna.

"Markoviću je očigledno jasno da se Demokrate neće pomjeriti ni za jotu od onoga što su obećali građanima, a to je bojkot parlamenta sve do ispunjavanja sva četiri naša zahtjeva. Na trik kojim nude parlamentarne izbore nakon predsjedničkih može nasjesti samo naivan politički subjekt. Ta ponuda je mamac za povratak u Skupštinu Crne Gore, nakon čega bi, kao i mnogo puta do sad, pogazili sve što su rekli, posebno iz razloga što će na narednim predsjedničkim izborima ubjedljivo pobijediti opozicioni kandidat", kazao je za „Dan“ Boris Bogdanović, poslanik Demokrata.

U Socijaldemokratskoj partiji kažu da im ne trebaju ponude koje su samo pokriće pred predstavnicima međunarodne zajednice.

"Kod otvaranja parlamentarnog dijaloga 2015.godine imali su prilike da vide šta je ozbiljan poziv i način rješavanja krize koja je eskalirala u nasilje. Parlamentarni dijalog je smirio tenzije i omogućio pripremu izbora 2016. godine. To je jedini ozbiljan put koji počinje pisanim obraćanjem premijera, kao tada predsjednika parlamenta, u kom će biti iskazan predlog za termin održavanja izbora tokom 2018.godine, a što uvodi otvaranje dijaloga o prevazilaženju političke krize i izbornim uslovima", rekao je portparol SDP-a Mirko Stanić. 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније