Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 10. 2017. 16:53 >> 16:23
1

DRAŠKOVIĆ TVRDI

"Luku Kotor oštetili za milion eura"

Lučka uprava i Direktorat Mininistarstva za saobraćaj i pomorstvo nanijeli su štetu Luci Kotor od milion eura, kazao je predsjednik kotorskog Odbora Liberalne partije Vido Drašković.

"I pored upozorenja dodjeljuje se pravo na pilotažu (uvod brodova u zaliv) privatnoj agenciji čime se Luci Kotor AD uskraćuje pravo na ostvarenje prihoda. To traje od maja 2015. do septembra 2017, kada je Luci vraćeno pravo na pilotažu. Za taj vremenski period odlukom Lučke uprave i Direktorata, odnosno komisije koju su oni formirali za dodjelu pilotaže, Luka Kotor oštećena je za više od milion eura a privatnoj agenciji omogućeno da bespravno zaradi više od milion eura", kazao je on.

Kako je istakao Drašković, aktuelna opštinska vlast u Kotoru je u predizbornoj kampanji obećala građanima da će štititi opšti interes i boriti se protiv svih štetnih pojava i da će preduzimat sve radnje za otkrivanje i kažnjavanje počinioca krivičnih djela.

"Pitanje je da li će opštinska vlast pokrenuti postupak za obeštećenje luke i za utvrđivanje odgovornosti, s obzirom da je Opština Kotor većinski vlasnik luke? Sredstva koja je ovom koruptivnom radnjom luka izgubila bila bi dovoljna da luka realizuje projekat poboljšanja sigurnosti boravka kruzera u zalivu i smanjenju štetnih uticaja na životnu sredinu bez kreditnog zaduženja", saopštio je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније