Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

11. 10. 2017. 07:57 >> 07:30
29

JOKOVIĆ ODGOVORIO

Datum izbora, pa povratak u parlament

Socijalističku narodnu partiju (SNP) ni eventualni poziv OEBS-a neće vratiti u parlament, dok se ne odredi datum prijevremenih parlamentarnih izbora, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a.

Sa ovakvim stavom saglasne su i ostale partije u građanskoj opoziciji.

Premijer Duško Marković uputio je pismo OEBS-u u kojem navodi da je "ODIHR najbolja adresa sa koje mogu očekivati podršku i pomoć da se sa tako respektabilnog nivoa obezbijedi poziv za sastanak sa svim parlamentarnim partijama na kome bi se razgovaralo o zajedničkom radu na usvajanju preporuka".

Joković kaže da je "stav SNP-a jasan – razgovaraće o tome, ali kad se odredi datum vanrednih izbora".

"Marković je vjerovatno naučio da ga zovu i da mu narede, pa misli da i nama neko može da naređuje. Mi smo saopštili stav i ostajemo pri njemu", rekao je Joković.

Zoran Mikić, izvršni direktor Ure, za Pobjedu kaže da i njegova partija ostaje pri stavu – prvo datum izbora, pa razgovor o izbornim zakonima.

"Umjesto da prihvate upozorenja i preporuke OEBS-a, kolege iz DPS-a nastavljaju da zamajavaju i obmanjuju domaću javnost i međunarodne partnere. Bacanje prašine u oči i navodi da je lopta u dvorištu opozicije, samo su pokušaji da se kupi još malo vremena, izigraju opozicija i međunarodni partneri i želja da se zaobilaznim putem dođe do promjena izbornog zakonodavstva", kazao je Mikić.

Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović kazao je da je Markovićeva poruka "još jedan u nizu jeftinih i politički nezrelih trikova crne kutije društveno-političkih zbivanja Crne Gore".

"Navikli smo od Markovića i DPS družine da je sve što rade isključivo da bi zadovoljili puku formu, bez jasne vizije i cilja koji se želi postići određenim prijedlogom", rekao je Bogdanović agenciji Mina.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније