Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 10. 2017. 11:52 >> 11:21

LATINOVIĆ I VUJANOVIĆ

Moguća saradnja u ekonomiji

Unapređenje odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine moguće je u sferi ekonomije, što zahtijeva kontinuitet posvećenog angažovanja dvije zemlje, ocijenjeno je tokom oproštajne posjete ambasadora BiH Đorđa Latinovića predsjedniku Filipu Vujanoviću.

"Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje bliskih ,sadržajnih i intenzivnih odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji se rezvijaju u duhu dobrosusjedske saradnje, bez otvorenih pitanja. Ukazao je da je unapređenje saradnje moguće i potrebno u sferi ekonomije, što zahtjeva kontinuitet posvećenog angažovanja dvije države. Zahvalio se ambasadoru na izuzetno uspješnoj diplomatskoj misiji", navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Ambasador Latiinović se saglasio sa karakterom odnosa dvije države i potrebom daljeg unapređenja ekonomske saradnje.

Naglasio je da su tokom njegovog mandata potpisana tri međudržavna sporazuma  - Sporazum o granici, Sporazum o kolokaciji diplomatskih misija i Sporazum o saradnji u procesu evropskih integracija, što ocjenio izrazom dobrosusjedskih odnosa i visokim međusobnim povjerenjem. Zahvalio se na punoj dostupnosti svih državnih organa Crne Gore tokom obavljanja svog mandata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније