Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 07. 2013. 19:27 >> 19:27

USTAVNE PROMJENE

Sekulić: DPS očekuje izmjene Ustava

U Demokratskoj partiji socijalista DPS očekuju da izmjene Ustava mogu biti usvojene do kraja jula, dok iz Demokratskog fronta DF poručuju da promjene najvišeg pravnog akta kasne jer vlast ne želi da se odrekne uticaja na pravosuđe.

 

 

Član Ustavnog odbora iz DPS-a Predrag Sekulić rekao je da i pored činjenice da to tijelo ne zasijeda, ne znači da njegovi članovi ne rade na izmjenama Ustava.

„Vjerujem da ćemo vrlo brzo, do sredine ili kraja jula završiti svoj dio posla i da će parlament verifikovati ono što Odbor predloži“, kazao je Sekulić agenciji MINA.

On je naveo da je optimista da se do kraja jula čitav posao može završiti i da parlament do tada može usvojiti izmjene Ustava.

 

 

Član Odbora iz DF-a Nebojša Medojević kazao je da u tom savezu pažljivo prate kakav će biti konačan prijedlog amandmana, i da će učestvovati u radu Odbora kada amandmani budu utvrđeni.

On je podsjetio da su na posljednjoj sjednici Odbora na kojoj je prisustvovao, odbijeni svi predlozi Fronta za izmjene Ustava, od vladajuće koalicije ali i Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

“Činjenica je da obim promjena koji je prihvatljiv vlastima i dijelu opozicije, nije adekvatan dubini krize u pravosuđu i težini zadatka koji stoji pred Tužilaštvom u susret evropskim pregovorima”, rekao je Medojević agenciji MINA.

On je podsjetio da je Front tražio da se nosioci pravosudnih funkcije moraju birati dvotrećinskom većinom, nezastarijevanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije i opšti reizbor tužilaca i sudija.

Medojević smatra da je Front imao zaokružen koncept izmjena Ustava, ali da za to očigledno nije sazrela politička svijest.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније