Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

11. 10. 2017. 15:27 >> 15:02

RAIČEVIĆ PORUČILA

Tužilaštvo da ispita poslovanje MA

Crnogorska javnost očekuje konkretan bilans finansijske katastrofe nacionalne avio kompanije, a vijeme je da se i tužilaštvo pozabavi poslovanjem Montenegro erlajnsa, poručuju iz Demosa.

Članica GO DEMOS-a Tina Raičević, u izjavi za medije navodi da to prije svega očekuju građani ove zemlje na čija leđa će se prebaciti još jedan finansijski teret koji je, kako ističe „uzrokovala neodgovorna i nekontrolisana vlast“.

„Povremeni pokušaj vlade da opravde ogromne gubitke koje su zajedno stvorili vlada i rukovodstvo kompanije, obrazloženjem da i druge države ekonomski pomažu nacionalne komapanije ustvari je samo demagoški odgovor i to sa pretenzijom da se nastavi sa crnom rupom dugova“, navodi Raičević.

Makar bilo i tačno da pojedine države pomažu nacionalne kompanije, to ne znači da one, kako kaže Raičević, to čine poput crnogorske vlade bez temeljne analiza stanja i predloga racionalizacije kompanije.

„Ovako se nastavlja rasipništvo koje od početka krasi nacionalnu kompaniju. To, između ostalog, potvrđuje neracionalana organizacija i ogroman broj zaposlenih. Sve to uz paradiranje kadrova iz vladajućih struktura koje su proizvodili dugove kompanije, dodajući i svoje nemale troškove koji su išli pojedincima i strankama“, poručuje Raičević.

Ona navodi da je krajnje vrijeme da se uz polemike aktera višegodišnjih dugova, pokrenu ozbiljne tužilačke inicijative o ovom slučaju.

„Sve to i kao osnova za konačno ozbiljno vladino suočavanje sa ogromnim problemom koji je ,kao i uvjek u režiji nekontrolisane vlasti, bio na štetu građana Crne Gore“, zaključuje Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније