Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 10. 2017. 16:12 >> 15:47
1

REAGOVANJE SIMOVIĆA

"Odgovore o MA Konjević da potraži u SDP-u"

Naočigled svih građana Crne Gore, poslanik na odmoru Raško Konjević uljuljkao se u komfor privatnih i privatizovanih mikrofona u koje može da priča, a da zahvaljujući neprofesionalnosti medija ne strahuje da će dobiti direktan argumentovan i utemeljen odgovor, saopštio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević saopštio je danas da je nezakonita odluka Vlade da garantuje novčanim depozitom za kredit od 2,3 miliona eura kompaniji Montenegro Airlines, reagujući na jučerašnju izjavu Simovića da bi svi trebalo da znaju da bi nestanak nacionalnog avioprevoznika proizveo ogromne štete koje se mjere desetinama miliona eura.

Simović je danas u reagovanju naveo da se Konjević izvještio u ponavljanju nepotpunih, a često potpuno netačnih konstrukcija sa namjerom da ponavljanjem postanu istine.

"Likvidirali bi Raško i Raškovi i Montenegro Airlines sa jednakim žarom sa kojim su tjerali strane investitore i sprječavali razvojne projekte, sa žarom sa kojim su pravili ad hoc koalicije da usvoje neustavne zakone kojima će srušiti finansijski sistem. Neće Raško iz komfora i hladovine privatnih i privatizovanih mikrofona za skupštinsku govornicu. Neće, jer tamo može dobiti trenutne i argumentovane odgovore na sve konstrukcije koje sprema u dokolici direktno instrumentalizujući medijsko-interesno-političku grupu. U tim konstrukcijama služi se golim neistinama, saopštavajući da sam ja uhvaćen u nezakonitim radnjama povodom naplate poreskog dugovanja imovinom dužnika. Na tu konstrukciju je više puta dobio jasan i argumentovan odgovor i od resornog ministarstva i od mene", saopštio je Simović.

Potpredsjednik Vlade je kazao da Konjević neće da se vrati u Skupštinu "jer mu je u Parlamentu mjera koju su mu odredili građani Crne Gore, a ne mjera privatizacije medijskih servisa uključujući one koji se zovu javnim, kako to radi naočigled tih istih građana".

"Doduše, svakim danom sve manjeg broja, jer su Raško i Raškovi uspjeli da im obore gledanost, jer su svakim danom sve manje javni servis a sve više politički servis Raška i Raškovih!", istakao je Simović.

On je preložio Konjeviću da "prije nego što smogne snage da kaže nešto u skupštinski mikrofon, da odgovore na postavljena pitanja u vezi sa Montenegro Airlinesom i Aerodromima Crne Gore zatraži kod svoje družine – u SDP-u".

"Kod onih koji su u ime SDP-a u kontinuitetu dužem od deceniju i po bili uvijek po dvojica u Upravnom odboru Montenegro Airlinesa, a u Aerodromima Crne Gore imali još značajnije upravljačke pozicije. Neka se prvo okupe svi zajedno, pa neka se međusobno propitaju i dogovore", poručio je Simović.

Takođe, Simović je poručio da su iznijeli kao odgovor na politikanstvo samo činjenice, "ali se Raškov servis uključio neprofesionalno dajući novu priliku Meceni da nastavi iznošenje neistina kako bi Raškov servis istog dana u istoj emisiji pokušao da poklopi činjenice".

"Zato se mi više nećemo baviti odgovorima na politikantska pitanja i konstrukcije jer Vlada nema svoj servis, nego ćemo energiju i vrijeme usmjeriti na stvaranje pretpostavki za opstanak i razvoj privrednih subjekata u ovom važnom segmentu svake ekonomije, a posebno naše, imajući u vidu njihov multiplikativni značaj na ukupni razvoj Crne Gore – i do sada i u budućnosti", zaključuje se u reagovanju potpredsjednika Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније