Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 10. 2017. 17:49   >>  17:20

DARMANOVIĆ U BUDIMPEŠTI

Regionalna saradnja nas čini spremnijim

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je danas na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Višegradske grupe (V4), Zapadnog Balkana, Estonije, Rumunije i Slovenije koji se održava u Budimpešti.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da je Darmanović tokom izlaganja kazao da regionalna saradnja zahtijeva međusobno razumijevanje i povjerenje koje se temelji na zajedničkim interesima i potrebama, te da je upravo Višegradska grupa sinonim za uspješni model regionalne saradnje u oblasti politike, ekonomije i kulture, bolje energetske i transportne povezanosti, kao i posvećenost digitalizaciji društva i inovacijama.

 

"Jasno je da danas ne razgovaramo više o preduslovima razvoja, već težimo da budemo praktični i inovativni u postizanju ciljeva kojima težimo, a aktivno učešće u regionalnim mehanizmima saradnje nas čini spremnijim za ispunjavanje svih obaveza na putu ka EU", kazao je Darmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније