Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

13. 10. 2017. 08:14   >>  09:45 26

MILOŠEVIĆ SAOPŠTIO

Vjerujem da neće biti novih izbora 2018.

Datum parlamentarnih izbora neprihvatljiv je za nas u DPS-u kao uslov za početak pregovora sa opozicijom, poručio je politički direktor Demokratske partije socijaiista (DPS) Tarzan Milošević.

On je u razgovoru za "Dan” kazao da je uvjeren da parlamentarnih izbora neće biti 2018. godine, jer ni opozicija nije za to zainteresovana.

Prema ocjeni Miloševića, da opozicija to želi ušla bi u dijalog o primjeni preporuka Organizacije za bezbjednost i saradnju (OEBS) u vezi izbornog procesa.

Milošević je kazao da Demokratska partija socijalista želi dijalog sa opozicijom u okviru institucija sistema.

"Predsjednik Vlade (Duško Marković) jasno je rekao datum izbora neprihvatljiv je za nas kao uslov za početak pregovora. Apsolutno smo zainteresovani za dijalog u okviru institucija sistema, prvenstveno kroz dijalog u parlamentu", pojasnio je Milošević.

Na pitanje hoće li biti parlamentarnih izbora 2018. godine, što je opozicija i tražila, politički direktor DPS-a je naveo da u to nije uvjeren.

"Vjerujem da novi izbori neće biti 2018. godine, jer opozicija nije za to ni zainteresovana. Da je zainteresovana, ušla bi u dijalog, jer jedino razgovor može donijeti dogovor", naglasio je Milošević.

Na pitanje kada će DPS odrediti kandidata za presjednika države, jer su predsjednički izbori na proljeće iduće godine, Tarzan Milošević je rekao da treba sačekati odluku organa stranke.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније