Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.V.

13. 10. 2017. 10:37   >>  19:58 47

BRAJOVIĆ UVJEREN

Milo predsjednik, ako se kandiduje

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović biće predsjednik države ukoliko odluči da se kandiduje, uvjeren je predsjednik parlamenta, Ivan Brajović.

 

Na pitanje da li misli da će se Đukanović kandidovati za predsjednika Crne Gore, Brajović je rekao da će to biti samo Đukanovićeva odluka, ali da ako lider DPS-a odluči da se kandiduje, vjeruje da će biti šef države.

Brajović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, kazao je da su odnosi između Podgorice i Beograda, idu uzlaznom putanjom i da u poslednjoj deceniji nikad nijesu bili bolji.

Brajović je govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, za Radio televiziju Srbije rekao da bi volio da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

"Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dvije države", rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Komentarišući pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identiteta Srba u regionu, a na pitanje da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

"Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primjer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prosslosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima", rekao je Brajović.

 

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније