Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 10. 2017. 12:06 >> 11:44
11

KABINET BOGDANOVIĆA

"Razvojna vizija Cetinja za bolji život građana"

Kampanjom "Pogled na Cetinje 2011-2021" građanima ćemo dodatno približiti naš razvojnu vizuju Cetinja i pogleda koji je u funkciji otvaranja novih radnih mjesta i svih onih projekata koji će omogućiti bolji i kvalitetniji život građana crnogorske Prijestonice, ističu iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

Na pismo Marka Vukčevića, člana Predsjedništva OO SDP Cetinje kabinetu gradonačelnika Prijestonice Cetinje povodom multimedijalne kampanje "Pogled na Cetinje 2011-2021" regovali su iz kabineta Aleksandra Bogdanovića.

Oni napominju da je multimedijalna kampanja "Pogled na Cetinje 2011-2021", pokrenuta je povodom usvajanja novog Zakona o Prijestonici i konstituisanja novog Senata.

"Ovom kampanjom, lokalna uprava želi prikazati razvoj našeg grada u proteklom vremenu, kao i planove razvoja narednih godina, a sve zahvaljujući benefitima koje će Prijestonica imati od usvojenog zakonskog rješenja", navodi se u reagovanju.

Iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje tvrde da je upravo ova lokalna uprava inicirala i pokrenula aktivnosti za usvajanje Zakona, koji kako navode tom gradu treba da vrati istinski status crnogorske Prijestonice, što im, kako su kazali, bez sumnje i pripada.

Ako nekoga to pogađa, dodaju, gradska uprava nije adresa za pritužbe.

"Umjesto pisanja nevještih saopštenja, predstavnici lokalnog SDP-a bi trebali da objasnje građanima Cetinja zašto poslanici njihove partije nijesu podržali zakon, ali i zašto su blokirali njegovo usvajanje koje Cetinju donosi gotovo 10 miliona eura godišnje. Time ste Cetinje uskratili za 40 milona eura, jer je ovaj Zakon trebalo da bude usvojen još 2013. godine", ističu iz Bogdanovićevog kabineta.

Oni preporučuju predstavnicima lokalnog SDP-a da "dok budu tražili izgovore za činjenicu da nijesu dali podršku Zakonu o Prijestonici", obiđu bivše Rusko poslanstvo koje je rekonstruisano za potrebe Ministarstva vanjskih poslova, bivše Britansko poslanstvo i staru bolnicu Danilo I, Gradsku tržnicu, prostor nekadašnje Košute, univerzitetski kompleks, Lipsku pećinu, turističke komplekse na Njegušima, Ivanovim koritima i Građanima...

"Preporučujemo im da se provozaju magistralnim putevima prema Podgorici i Budvi, kao i novim putem prema Njegušima. Preporučujemo im da prošetaju Bajovom i Njegoševom ulicom, Dvorskim trgom i ostalim cetinskim ulicama koje smo kompletno rekonstruisali i izgradili novu kanalizacionu mrežu. Takodje, preporučujemo im da obidju radove na sanaciji ponora ili nesanitarnog odlagališta Vrtjeljka, koji decenijama predstavljaju problem našeg grada, a upravo ih ova gradska uprava rješava", navodi se u reagovanju.

Na kraju, predlažu lokalnom SDP-u i da svratite do Dvorskog trga da vide kako će izgledati novi fudbalski stadion, Studentski trg ili rekonstruisan podvožnjak od Ćipura do Biljarde, jer su to, navode samo neki od projekata koje će zahvaljujući naporima lokalne uprave, Vlade Crne Gore i poslanicima koji su glasali za Zakon, realizovati već sljedeće godine.

"I kao što smo već istakli, kampanjom 'Pogled na Cetinje 2011-2021' građanima ćemo dodatno približiti našu viziju, jer je naš pogled na Cetinje razvojni - on je u funkciji otvaranja novih radnih mjesta i u funkciji svih onih projekata koji će omogućiti bolji i kvalitetniji život građana crnogorske Prijestonice. Jer, upravo ova lokalna uprava je pripremom i iniciranjem Zakona stvorila uslove za dinamičniji razvoj našeg grada", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније