Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2017. 16:31 >> 16:02
5

DEMOKRATE PORUČUJU

"DPS Kotor nastavlja s obmanama"

Kotorski Odbor DPS-a nastavlja sa pokušajima obmanjivanja javnosti, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

DPS Kotor je danas saopštio da predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, još nije kazao da nije imao državljanstvo u vrijeme kad se kandidovao na izborima, čime je prekršio zakon.

"Politički zemljotres koji svakodnevno preživljavaju kako se približava dan kada će i zvanično saznati da im je došao kraj očito utiče na političko djelovanje, pa i ne čudi što su krenuli u panične napade, svjesni političke pogibije. Kako ste u stanju zbunjenosti, panike i beznađa u kojem ne znate ni kuda ćete, ni šta ćete, postali zaboravni, podsjećamo vas da ste javnosti ostali dužni da dostavite dokaze da vam 9 do sada objelodanjenih funkcionera nijesu strani državljani. Takođe, pretpostavljamo da građane interesuje i za koga vaši funkcioneri glasaju u Srbiji? Za Vojislava Šešelja pretpostavljamo, imajući u vidu da ste iznjedreni ispod njegovih skuta", navodi se u reagovanju šefa Press centra Demokrata, Duška Stjepovića.

Saopštio da su Demokrate u prethodnom odgovoru na ovu temu, pitali DPS da li još neki, osim već objelodanjenih njihovih funkcionera, ima državljanstvo još neke države pored državljanstva Crne Gore.

Stjepović je naveo da, pošto DPS nije želio da odgovori, Demokrate otkrivaju još jednog. On je upitao da li je Tijana Kotarac članica Opštinskog odbora DPS Budva i bivša odbornica DPS-a u Budvi , državljanka Srbije sa prebivalištem u Beogradu, opština Vračar.

"Takođe, pozivamo vas još jednom da se izjasnite: da li je Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, sada Direktor d.o.o. „Čistoća“, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd? Da li je Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo? Da li je Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, državljanka Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Bihaću? Da li je Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća“ u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, Beograd? Da li je Stevan Koprivica, direktor JUK „Herceg fest“, koji je bio četvrti na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Voždovcu, Beograd? Da li je Nevena Keković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi, koja je bila šesta na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Zemunu, Beograd? Da li je Vesna Vučetić, odbornica DPS u SO Budva u zadnja tri saziva, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem na adresi kralja Petra Prvog? Da li je Nikola Cvijović, kandidat DPS-a za odbornika u SO Budva, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Savskom Vencu, Beograd? Da li je tačno da je Bojka Đukanović, bivša predsjednica SO Nikšić i članica opštinskog odbora Demokratske partije socijalista državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Starom gradu, Beograd?", saopštio je Stjepčević.

On je pozvao nadležne da reaguju.

"Dajte potvrde ili ćutite kao zaliveni. Pozivamo državne organe da hitno reaguju i u zvaničnom postupku razotkriju prevarante iz DPS-a. Očigledno da veliki broj Šešeljevaca i njegovih dobrovoljaca zauzima najodgovornije partijske, državne i lokalne funkcije u ime DPS-a. Ne može gospodo na dvije stolice i u dva biračka spiska - u Crnoj Gori Milovi, a u Srbiji Šešeljevi glasači. Razotkriveni ste i razobličeni", naveo je Stjepčević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније