Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 07. 2013. 09:32   >>  10:57 6

PIUS FIŠER

Crna Gora neuspješna u borbi protiv korupcije

U Crnoj Gori pravosuđe nije nezavisno i mora se osloboditi političkog uticaja ocijenio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Pius Fišer, navodeći da je korupcija i dalje veliki problem i da su rezultati protiv nje loši.

Fišer je u intervjuu Dnevnim novinama rekao da je Upravni sud Crne Gore pokazao znatnu nezavisnost u nekoliko njegovih odluka.

„Ostali sudski slučajevi su otvorili određene sumnje u nezavisnost pravosuđa. U svakom slučaju, mogućnosti uticaja politike trebalo bi da se isključe ili eliminišu definisanjem primjerenih ustavnih pravila o sastavu pravosudnog i Tužilačkog savjeta, kao i za izbor predsjednika Vrhovnog, Ustavnog suda i Državnog tužioca“,kazao je on.

Na pitanje da li je dovoljno snažna borba u Crnoj Gori protiv korupcije i organizovanog kriminala Fišer je rekao da skorije nije vidio velikog uspjeha u toj oblasti.

„Neke od presuda, a na koje smo gledali kao dokaz uspješne borbe s korupcijom i organizovanim kriminalom, pokazale su se kao nekompletne, i bile su poništene od viših sudskih instanci”, upozorio je on.

Fišer je naveo da se tolerancija javnosti prema korupciji i društvena prihvatljivost koruptivnih praksi smanjila.

“Smanjio se prag tolerancije za izvršioce tih djela, a porastao rizik da se počiniocima sudi za izvršeno krivično djelo. To je ohrabrujući početak procesa transformacije i obuhvata cijelo crnogorsko društvo“, precizirao je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније