Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

16. 10. 2017. 16:59   >>  16:29 15

DPS ODGOVARA

"Krivokapić izgubio vezu sa realnošću"

Nakon 18 godina veoma aktivnog učešća u vladajućoj koaliciji, današnje izjave Krivokapića mnogo više govore o njegovoj nemogućnosti da se snađe u novonastalim okolnostima, nego o realnom stanju u crnogorskoj politici, konstatovali su iz DPS-a. "Niti realno iko ima razloga da pristaje na ucjene partijice sa jedva dosegnutim cenzusom, niti je Krivokapić, koliko god se upinjao i oslanjao na poruke trećerazrednih diplomata, taj koji može predvoditi crnogorsku opoziciju", kazao je poslanik DPS-a Željko Arpcović.

Krivokapić je, u intervjuu Danu, kazao da će DPS, pod međunarodnim i unutrašnjim pritiskom, morati da pristane na održavanje novih parlamentarnih izbora u 2018. godini i naglasio da "odbrana Javnog servisa podrazumijeva kao krajnje sredstvo i organizovanje protesta". 

Aprcović, na to odgovara da, svaki put kad se oglasi Ranko Krivokapić, rejting SDP-a nezaustavljivo pada, a da je, poslije današnjeg "izliva sujete" u "Danu“ sigurno je već svoju partijicu odveo ispod cenzusa.

"Njegova žarka želja da bude bilo kakav lider bilo čega i nemogućnost da to zaista i bude, doveli su ga u poziciju da gubi vezu sa realnošću, tendenciozno pogrešno tumači poruke sa najviših međunarodnih adresa, sam sebi dodjeljuje istorijsku ulogu... Bez obzira na sve događaje u proteklih godinu dana, Krivokapić i dalje nije odustao od namjere da crnogorske glasove, namijenjene napretku države, prevari i prevede u red onih partija koje, finansirane prljavim ruskim novcem, treba da obave "finu ruku“ posla koji je Demokratski front pokušao nasilno da izvede", kazao je Aprcović. 

Poslanik DPS-a ocjenjuje da sigurno najsmješnije od svega u Krivokapićevom nastupu zvuči „odbrana“ Javnog servisa RTCG od nepostojećeg neprijatelja. "Posebno kada takvi „borbeni“ pokliči dolaze od čovjeka koji je štopericom mjerio minute u Dnevniku i trazio da se smijeni rukovodstvo Javnog servisa, zbog njegovog pojavljivanja „tek“ u 14. minutu udarne informativne emisije", podsjeća Aprcović.

Aprcović zaključuje da što prije Krivokapić "shvati da je sam sebe i SDP doveo na marginu političke scene i time predložio sebe za vječitog izvršioca tuđih želja i naređenja, to će biti ljekovitije za njegovu partijicu, a posebno za državu Crnu Goru".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније