Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 10. 2017. 10:13 >> 09:41
10

DF SAOPŠTIO

Joković nema s kim nazad u parlament

Lider SNP-a, Vladimir Joković, sve i da hoće da se vrati u parlament nema s kim, jer u ovom trenutku nema nijednog poslanika kojeg kontroliše, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Iz DF-a su reagovali na jučerašnji sastanak tzv. građanske opozicije, nakon kojeg su istakli da ne odustaju od prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Da sastanci malograđanske opozicije sve više liče na spiritualne seanse na kojima se bezuspješno prizivaju duhovi, u konkretnom slučaju duh Duška Markovića, najbolji je dokaz jučerašnji sastanak u SNP-u. Na tom sastanku im je samo falila tabla sa slovima i čašom koju bi zajedno pokretali u gotovo psihodeličnom transu kako bi dobili neki znak od Duška Markovića koji se tog trenutka nalazio u vladinom avionu koji je kružio iznad Makedonije", navode iz DF-a.

Taj, kako su kazali iz DF-a, "transcedentalni odnos između premijera i malograđanske opozicije garniran je činjenicom da je domaćin ovog susreta bio predsjednik vanparlamentarne stranke".

"Naime, dok predsjednik SNP - a objašnjava javnosti kako se bojkot nastavlja, nije ni svjestan da saopštava brutalnu istinu o osuđenosti njegove stranke na vječiti bojkot, jer on u ovom trenutku nema nijednog poslanika kojeg kontroliše, i sve i da hoće da se vrati u Parlament, nema s kim. On je izgleda jedini predsjednik neke partije, koja je formalno parlamentarna a suštinski vanparlamentarna, kao što je i jedini predsjednik partije koji se nije ni našao na njenoj poslaničkoj listi, ali zato bez ikakvih skrupula, izvodi političke kate, i dijeli DF-u opozicione lekcije sakriven iza krnjeg Glavnog odbora koji je ređa pojava od Halejeve komete. Zbog toga jučerašnje domaćinstvo predsjednika SNP-a ostatku 'malograđanske opozicije' može stati u narodnu poslovicu 'dokoni pop i jariće krst'", saopštio je DF.

Atmosferu na sastancima, kako je saopšteno, "najbolje oslikava neskrivena mržnja i sujeta između lidera koji samo čekaju pogodan trenutak da kolegu do sebe gurnu u ispodcenzusnu provaliju iz koje ih ni Miloš Bešić ne može izvući sa svojih 26,1 istraživanjima javnog mnjenja".

"Tako smo samo prije nekoliko dana imali žestoke reakcije funkcionera URE na istraživanje javnog mnjenja koje je Aleksa Bečić objavio u dogovoru sa već pomenutim Bešićem, ne bi li kolege sa spiritualnih seansi disciplinovao da ga podrže za predsjedničkog kandidata. Da smo u pravu pokazuje i neskafe osmijeh Ranka Krivokapića, koji poput Klinta Istvuda, čeka priliku da umjesto kolta, izbaci Draginju Vuksanović kao predsjedničkog kandidata, nadajući se da će Dritan Abazović i Miodrag Lekić radije prihvatiti ženu, nego da im Boris Bogdanović sveže crvene kravate i napiše govor koji će ponavljati po opštinama kao recept za urmašice. Za vrijeme ovih malograđanskih seansi, lider Demosa sve vrijeme uznemireno gleda prema vratima, plašeći se da odnekud ne bane Goran Danilović, jer bi to rezultiralo dubokom političkom komom iz koje ga ni američka ambasadorka ne bi probudila. Da kojim slučajem može da boli ljubav između lidera malograđanske opozicije ne bi izlazili od Zorice Kovačević i to na odjeljenju intenzivne njege", navode iz DF-a.

Iako je opoziciona javnost, kako su kazali, "naivno očekivala" da se lideri "malograđanske opozicije" osvrnu na godišnjicu pokušaja terorizma na dan izbora "i režimski progon nad DF-om, oni su u prizivanju Duška Markovića promijenili terminologiju".

"Sad više nije riječ o ponovljenim, već o novim izborima. Kako novi izbori, ako je neophodno ponoviti one koji su održani u atmosferi državnog udara. Zato ih javno pozivamo da nam saopšte da li su 16. oktobra održani fer i demokratski izbori koje ne treba ponavljati? Takođe ih pozivamo da nam saopšte da li se 16. oktobra dogodio pravi ili montirani državni udar? Valjda su toliko u stanju da odgovore nakon godinu dana, ili su i dalje pri stanovištu da DF treba zabraniti, kako bi oni naše mandate podijelili između sebe, i tako formirali klubove koji su za većinu njih misaona imenica. Ova promjena terminologije jasno navodi na zaključak da je malograđanska opozicija u samoponižavanju spremna sve da prihvati i sve da izda, sjeli za sto sa Duškom Markovićem, a onda ušli u njegovu vladu legitimišući tako sva dosadašnja nepočinstva režima. Nažalost, među njima postoji rivalstvo ko će prije stegnuti ruku Dušku Markoviću, a što je najgore, Marković to odlično zna, zato se i sprda s njima, šaljući im poruke iz pilotske kabine o nekim tajnim fasciklima koje stalno nosi sa sobom da bi ga podsjećale na njih. I tako, dok čekamo novu seansu i saopštenje malograđanske opozicije, ne možemo, a da ne primijetimo kako njihovi susreti neodoljivo podsjećaju na nekadašnje sastanke Predsjedništva SFRJ pred raspad Jugoslavije. Samo je pitanje ko će od njih izjaviti : 'Ja sam moj zadatak obavio, malograđanska opozicija više ne postoji'", zaključuju u DF-u.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније