Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

18. 10. 2017. 07:55 >> 07:28
40

VUKOVIĆ O OPOZICIJI

Najgore što spas traže van Crne Gore

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković ocijenio je za Pobjedu da je stav građanske opozicije da neće pregovarati sa vladajućom partijom bez posredovanja OEBS-a nova manipulacija tih opozicionih stranaka.

Nakon sastanka "građanske petorke“, lider SNP-a Vladimir Joković rekao je da te partije "neće pregovarati direktno sa DPS-om, bez posredovanja OEBS-a".

"Najgore od svega je pokušaj da spas traže van Crne Gore, u novoj enormnoj manipulaciji da je potrebno da neko bude medijator. Niko neće da prihvati njihovu bačenu rukavicu, jer sve ocjene govore da je Crna Gora zrela politička zajednica i da sve unutrašnje probleme koje ima sama rješava", rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, opozicija takvim zahtjevima demonstrira i neznanje.

"Ne može i nikada nije bilo da sve demokratske međunarodne strukture imaju kapacitet da budu čak i medijatori. Ne znaju ni šta je medijacija i posredovanje. Ne znaju koji politički kapaciteti treba da se ispune da bi se došlo do međunarodne legitimacije takvog zahtjeva a toga nema u Crnoj Gori i to ih žulja. Hoće da uvuku međunarodne organizacije da rade ono što nije njihov demokratski i institucionalni kapacitet i zadatak. OEBS može da nudi samo dobre usluge onima koji imaju iskrene namjere da demokratskim postupcima riješe otvorena pitanja. Sve u svemu - jure vlastiti rep", ocjenjuje Vuković.

On je kazao da je dovoljno „pustiti opoziciju da pričaju o sebi i iz toga izvući sav besmisao pozicije u kojoj se nalaze i još besmisleniju suštinu njihovih zahtjeva.

"Dovoljno je pročitati saopštenje Demokratskog fronta u kome se govori o onom drugom dijelu opozicionog fronta u Crnoj Gori", smatra Vuković.

Poslanik DPS-a je rekao da su to strukture koje su u raskoraku sa crnogorskom stvarnošću i nalaze se u ćorsokaku iz koga izlaza za njih nema.

"Tamo su svojom voljom. Hoće da se inate i dalje sa crnogorskom stvarnošću, sa ocjenama većine građana Crne Gore, sa pozitivnim stavovima međunarodne zajednice. Vrata su otvorena od kada ste izašli. Vratite se tamo đe se razgovora, dogovara i konfrontira u demokratskom dijalogu", zaključio je Vuković. 

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније