Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 10. 2017. 12:56 >> 12:26
21

NA PRILOG U DNEVNIKU

AEM prihvatio prigovor DPS-a

Agencija za elektronske medije (AEM) prihvatila je prigovor DPS-a, podnijet zbog priloga emitovanog 12. septembra u Dnevniku 2 Javnog servisa, a koji se odnosio na navodni incident u Mojkovcu, kada su funkcioneri Demokrata tvrdili da su ih napali aktivisti naše partije, saopštio je DPS.

 

Iz DPS-a su saopštili da je AEM izrekao upozorenje RTCG-u, kao upravno-nadzornu mjeru "zbog kršenja člana 55 stav 6 i člana 56 stav 4 Zakona o elektronskim medijima, člana 11 stav 1 i član 12 stav 3 Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima".

"Agencija za elektronske medije je Javnom emiteru naložila da usaglasi emitovanje programskih sadržaja u okviru programa TVCG 1 sa standardima definisanim u Zakonu o elektronskim medijima, podzakonskim aktima Agencije i izdatim odobrenjima za emitovanje, uz napomenu da je RTCG dužna da, u skladu sa članom 140 stav 3 Zakona o elektronskim medijima, informaciju o izrečenoj mjeri iz tač. 1 ovog rješenja objavi u programu TVCG1, u okviru informativne emisije 'Dnevnik' u 19:30 časova", saopštio je DPS.

U saopštenju navode da "AEM u obrazloženju svog rješenja naglašava da se za 'dio priloga koji se odnosi na navodni verbalni napad na aktiviste jedne političke partije, može zaključiti da emiter nije doprinio cjelovitom i nepristrasnom informisanju javnosti (član 56 stava 4 Zakona o elektronskim medijima), niti je na korektan način predočio činjenice i događaje (član 56 stava 4 Zakona o elektronskim medijima)'".

"Naime, emiter je propustio da na pravičan i izbalansiran način informiše javnost o navodno tekućem/aktuelnom događaju, objavljivanjem suprotstavljenih stavova (član 11 st. 1 Pravilnika). On je uskratio priliku osobama ili organizacijama čija se imena spominju da učestvuju u programu ili da komentarišu navode o nepodobnim djelima ili negativne konotacije koje su iznesene na njihov račun (član 12 stav 3 Pravilnika). AEM smatra da nema opravdanja (emiter ga nije dao ni u prilogu, ni u svom izjašnjenju) za izostanak bar pokušaja da se stupi u kontakt sa bilo kim od osoba ili organizacija čija se imena spominju a koja su navodno napala funkcionere DCG, kako bi se pribavio komentar povodom iznesenih ozbiljnih optužbi", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније