Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 10. 2017. 14:34 >> 14:04
4

ŠUSTER ODGOVORIO

SNP napada SD po tuđem nalogu

Socijalistička narodna partija (SNP) napala je Socijaldemokrate (SD) i Ivana Brajovića po tuđem nalogu, jer po svom nahođenju odavno ne rade, saopštio je portparol SD-a, Stefan Šuster.

 

Iz SD-a su reagovali na današnje saopštenje SNP-a, iz kojeg su predstavnike OEBS-a pozvali da budu obazrivi prilikom razgovora s predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem.

"Ko zna koji put podijeljena Socijalistička narodna partija (SNP) ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo, koja je uzgred i članica vesele 'građanske' opozicione petorke, danas je po tuđem nalogu napala Socijaldemokrate Crne Gore i našeg predsjednika Ivana Brajovića. Po tuđem, naravno, jer po svome nahođenju odavno ne rade. Zapravo, mi više ne uspijevamo ni da pohvatamo ko u ostacima te partije radi po čijem nalogu, jer ni oni sami više ne znaju", saopštio je Šuster.

Navodi da je sisgurno kako se novoizabrani predsjednik Joković "skoro ništa i ne pita".

"Njegov autoritet u stranci u gašenju je toliki, da čak ni u glavnom odboru nema većinu. Kako je ovaj 'pomiritelj' krenuo, to malo stranke pred gašenjem dovešće do još jedne podjele. Matematičari bi rekli da se SNP više ne dijeli, već da se diferencira, jer je to adekvatan izraz za dijeljenje beskonačno malih veličina. Naravno da oni ne razumiju princip funkcionisanja Socijaldemokrata Crne Gore. Dok mi vrijedno radimo i kroz razgovore sa građanima, osjećajući njihove potrebe, kreiramo i ostvarujemo našu politiku, oni ni iza zatvorenih vrata ne mogu da se dogovore", rekao je Šuster.

On je SNP-u poručio da "naredni put kad se osmjelite da svoje pero uperite protiv nas, prvo pogledate sebe".

"Valjda vam je u partijskim kancelarijama ostalo makar jedno ogledalo koje novi predsjednik, mimo Statuta i odluka GO, nije prodao. Nakon tog pogleda, ako budete imalo mudri, od nas ćete se potruditi da učite, umjesto što nas napadate. Do tada, srećna vam još jedna unutarstranačka podjela i rasprodaja partijske imovine", rekao je Šuster.

"Na kraju, ako je problem što ne možete zbog vaše unutarstranačke idile da formirate poslanički klub, iako imate formalno tri poslanika, što je uslov da budete dio skupštinske Radne grupe za unapređenje izbornog zakonodavstva, naći ćemo model i za vas i to za krilo partije za koje se između sebe dogovorite da predstavlja većinu u vašoj stranci. Što se tiče vašeg i optimističnog obećanja svih članica vesele 'građanske' opozicione petorke da ćete nešto uraditi kada budete dio nove vlasti, poranili ste sa tom predizbornom demagoškom retorikom, jer su sljedeći parlamentarni izbori 2020. godine, a ovo je 2017", rekao je Šuster.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније